Trots op onze vrijwilligers

Het is weer voorbij. Bijna 3 weken lang heeft de Wereld Express in Breda aan de Bernard de Wildestraat gestaan. Dank zij de vrijwilligers van Arjati was elke dag – ook op zaterdagen en zondagen –  tussen 14.00 uur – 17.00 uur een vrije inloop mogelijk. Dit voor iedereen die een kijkje wilde nemen in de trailer van de Wereld Express of die mee wilde doen aan de doe-tentoonstelling over anders-zijn en jezelf zijn anno nu tegen de achtergrond van de Indische geschiedenis.

 

En belangstelling was er voldoende. De ene middag wat meer als de andere middag, maar gemiddeld wel 10 personen. Zeker de helft, niet alleen kinderen maar ook volwassenen, volgde serieus het opdrachtenboekje en waren daar zeker wel een uur mee bezig. Het merendeel leverde dit in bij de vrijwilligers van Arjati en een paar dagen later konden ze het opdrachtenboekje met een geplastificeerd certificaat weer ophalen. Dit maakte voor velen een bezoek aan de Wereld Express extra leuk.

 

bezoeker 1

 

Zeker meer dan 100 certificaten zijn er door de handen van de vrijwilligers van Arjati gegaan. Mede ook door het bezoek van 2 klassen van KBS Kievitsloop en deelnemers aan de Inspiratiedag over cultuurspecifieke zorg van Stichting Woonzorgcentrum Raffy werd dit aantal flink opgehoogd. Bijzonder vond ik het bezoek van een meisje, dat iedere keer weer nieuwe vriendjes meenam om te laten zien hoe leuk het was. Meerdere kinderen kwamen vaker terug om te vertellen dat ze op school hun certificaat hadden laten zien. Dat gaf een goed gevoel!

Niet alleen in de middagen was de trailer open. Medewerkers, vrijwilligers en bewoners van Raffy konden in de ochtenduren op hun gemak alles bekijken. Het Indische interieur, de koffer die gevuld moest worden en de vitrinekast met spulletjes, zorgde voor herkenning en leverde mooie gesprekken op. Soms werd er over de antwoorden op de vragen van de doe-tentoonstelling gediscussieerd, waardoor het er in de trailer er levendig aan toe ging. Maar het zit er weer op en de Wereld Express reist door naar wij hopen heel Nederland.

 

  

 

Stichting Arjati is blij dat zij de Wereld Express een onderdeel heeft gemaakt van één van haar lustrumactiviteiten en is trots op haar vrijwilligers. Iedere keer zorgen zij er maar weer voor dat onze plannen daadwerkelijk kunnen worden uitgevoerd! Stichting Arjati bedankt ook het Indisch Herinneringscentrum, met name Marlien, die met onuitputtelijke  krachtinspanningen ervoor gezorgd heeft dat de trailer in Breda kon staan. En tot slot bedankt Stichting Arjati Woonzorgcentrum Raffy voor het mogen afnemen van de stroom, zodat alles – waaronder ook de verwarming gelukkig – kon draaien. Meer foto’s van de Wereld Express zullen binnenkort in ons fotoalbum verschijnen.

 

Wilt u weten waar de Wereld Express naar toe reist, neemt u dan een kijkje op de www.wereldexpress.nl Of wilt u zelf een activiteit organiseren met de Wereld Express als onderdeel, neem dan contact op met Het Indisch Herinneringscentrum.

 

Magda Wallenburg, voorzitter Stichting Arjati

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: