Toneelvoorstelling ‘Saja mengakoe’

‘Het Indisch verzet is helaas nog steeds onderbelicht. Vandaar dat het Indisch Herinneringscentrum in Bronbeek hier op 29 september a.s. ruim aandacht aan gaat besteden.’ Met deze woorden begint Ingrid Dümpel haar verzoek om aandacht voor het toneelstuk ‘Saja mengakoe/Ik beken’.

Het volledige persbericht vindt u hieronder.

Première toneelvoorstelling verzet in Nederlands-Indië

Op 29 september 2012 vraagt het Indisch Herinneringscentrum met het programma ‘Saja mengakoe / Ik beken’ aandacht voor het verzet in Nederlands-Indië tijdens WOII.

Op verzoek van het Indisch Herinneringscentrum schreef Inge Dümpel een toneelbewerking van het boek ‘Ik beken’ van Elise G. Lengkeek. Centraal staat daarin het levensverhaal van Ferry Holtkamp, verzetsman in Nederlands-Indië tijdens WOII. Door te bekennen dat hij iets met het verzet te maken had, hoopt de gevangengenomen Ferry dat de Japanse bezetter hem vrijlaat of dat een eventuele straf milder zal uitvallen. Hoe bitter is de werkelijkheid!

Dümpels spel is breekbaar, haar tekst sober, zonder overigens aan de werkelijkheid voor bij te gaan. Toch roept ze een scherp beeld op van de onmenselijkheden die al die gevangenen destijds moesten ondergaan. Via de verteller laat zij soms ook haar eigen stem horen.

Het KION Koor uit Nijmegen o.l.v. Johnny Rahaket verzorgt de muzikale ondersteuning.

Het Indisch Herinneringscentrum wijdt vanaf 29 september 2012 in de laatste zaal van zijn tentoonstelling ‘Het Verhaal van Indië’ een vitrine aan Ferry Holtkamp.

Na afloop is er gelegenheid om na te praten met elkaar en met leden van het verzet in Nederlands-Indië of hun nabestaanden.

Ook is er gelegenheid om de DVD ‘Verzet in Indië’ (Peter Hoogendijk, 2010) of het boek ‘Ik beken’ (Elise G. Lengkeek, 2009) te kopen en dit te laten signeren.

Datum:

Zaterdag 29 september 2012

Tijd:

14.00 – 16.30 uur

Toegang:

Kaarten aan de zaal: € 7,50 volw. / € 2,50 (6-18 jaar). Pinnen niet mogelijk. Bij voorkeur gepast betalen.

Plaats:

Landgoed Bronbeek, Kumpulan, Velperweg 147, Arnhem

Aanmelden:

Mail vóór 26 september 2012 uw naam en contactgegevens naar info@indischherinneringscentrum.nl o.v.v. ‘Ik beken’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: