Theater Lakon op bezoek in Raffy

Vrijdag 16 maart verzorgde Theater Lakon een bijzondere middag voor bewoners van Woonzorgcentrum Raffy. Op verzoek van Stichting Arjati werd er door Theater Lakon onder auspiciën van Liesje de Leeuw een programma in elkaar gezet speciaal voor bewoners met psychogeriatrische problematiek, die allen individueel begeleid werden door vrijwilligers van Arjati en twee medewerkers van Raffy.

Het programma kreeg de naam Waktu adalah burung / Tijd is een vogel. Onder deze noemer werden gedichten van Willy Rendra en Goenawan Mohamad voorgedragen in het Nederlands en Indonesisch door respectievelijk Jan Smeets en Ista Bagus Putranto.

Tijdens de voordracht werden de thema’s door beelden visueel gemaakt. Het bewust kleinschalig gehouden karakter van de voorstelling maakte de interactie tussen bewoners, vrijwilligers en artiesten intiem en bijzonder.

Momenten van herkenning en associaties werden na de voorstelling omgezet in een levendige sfeer van ontmoeting met een drankje en natuurlijk snoepen van sponcake en roti kukus. Bewoners voelden zich speciaal, de artiesten gewaardeerd en de vrijwilligers vonden het geweldig oftewel zoals een vrijwilliger zei:’Het was gewoon een cadeautje om hier te mogen zijn’.

Dank je wel Theater Lakon voor jullie belangeloze inzet en dank jullie wel vrijwilligers voor jullie enthousiasme. Tot de volgende keer.

Magda Wallenburg

1 reactie op “Theater Lakon op bezoek in Raffy

 1. Anke Dijkgraaf
  17 maart 2012 om 20:08

  Dag Magda,

  Wat leuk om al zo snel een verslagje klaar te hebben! Wij, Ted van Oosterhout en ik, hebben het een bijzonder leuke middag gevonden. Als het kan moeten jullie echt meer doen voor deze groep mensen. Ze verdienen het!

  Succes gewenst met je werk,

  Anke Dijkgraaf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: