Stichting Papoea Steunfonds

Stichting Papoea Steunfonds (SPS) komt op voor de belangen van de oorspronkelijke bewoners van Nieuw Guinea. Dit doen ze door projecten te ondersteunen die ten goede komen aan de bevolking van het huidige Papua. SPS is in 1987 opgericht door een aantal militairen van het 6e Infanteriebataljon Regiment Oranje Gelderland, die daar gelegerd was in de periode 1960 – 1962.

Veteraan Henk Willemsen is één van deze militairen en nog steeds actief als penningmeester voor deze stichting. Regelmatig ontvangt de stichting spullen, die zij ter verkoop aanbieden, om geld in te zamelen om projecten voor humanitaire hulp in Papua te kunnen ondersteunen. Onlangs heeft hij een bijzondere schenking van wayangpoppen van hout ontvangen, waar hij graag meer over wil weten en wat de mogelijke waarde zou kunnen zijn. Het gaat hier om wayangpoppen die de schenker 30 jaar geleden gekocht heeft bij een antiquair in Jakarta. De bijbehorende poppenstandaard is gemaakt bij de broeders van Dongen, eveneens in Jakarta. Om een indruk te krijgen van deze omvangrijke schenking, tonen wij hieronder een aantal foto’s.

 

Kunt u Henk Willemsen meer vertellen over deze verzameling en heeft u enig idee wat de waarde zou kunnen zijn, neemt u dan contact op met Henk Willemsen via penningmeester@spsng.nl. Wilt u hem persoonlijk ontmoeten en de verzameling met eigen ogen zien, dan kunt u ook een afspraak met hem maken via eerder genoemde mail.

Meer informatie over Stichting Papoea Steunfonds kunt u vinden op de website www.spsng.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: