Somewhere over the rainbow …….

In aanloop naar de aanstaande 15 Augustus Herdenking wordt tijdens Kumpulan Orang Tua Raffy op vrijdag 19 juni aandacht besteed aan het feit dat dit 70 jaar geleden is. Japan capituleerde en heel even had men het idee, dat de oorlog voorbij was. Vrijheid leek zo dichtbij.

 

 

Verdriet en vreugde ontmoeten elkaar tijdens Kumpulan Orang Tua Raffy
De kumpulan van vrijdag 19 juni a.s. zal een andere zijn dan de reguliere kumpulans. Overal in Nederland wordt dit jaar 70 jaar bevrijding gevierd. Echter in Nederlands Indië was destijds niet echt sprake van een bevrijding. Toch willen we tijdens de kumpulan op vrijdag aandacht besteden aan het gevoel, dat men had bij de gedachte dat de bevrijding aanstaande was. Want dat gevoel was er in de aanloop naar en kort na de capitulatie van Japan op 15 Augustus zeker wel.

De muziek die tijdens deze kumpulan gespeeld wordt, zal dan ook van een ander genre zijn dan de reguliere muziek, die bezoekers gewend zijn om te horen. Het trio Early Days neemt de bezoeker mee naar de vroege jaren van de populaire muziek, vanaf  de roerige twintiger jaren tot aan de naoorlogse periode. Het trio brengt een ode aan de muziek uit die tijd met liedjes van o.a. the Andrew Sisters, Vera Lynn, Peggy Lee en andere artiesten die u mogelijk terug in de tijd brengen.

Naast deze muzikale traktatie wordt er stil gestaan bij het thema van de 15 Augustus Herdenking 2015, die door Stichting Arjati jaarlijks in Breda georganiseerd wordt bij het Indië-monument in de tuin van Raffy. De uitnodigingen voor de herdenking kunnen door geïnteresseerden meegenomen worden.  En natuurlijk ontbreekt de loterij met kleine, leuke prijsjes niet. Na afloop kunt u zoals gewoonlijk, na opgave bij de receptie van Raffy, een Indische maaltijd gebruiken. De kosten hiervoor bedragen 6,70 euro. De kumpulan zelf wordt gehouden van 14.00 uur – 17.00 uur en is gratis toegankelijk. Voor meer informatie: Magda Wallenburg, tel. 076 5225150 of m.wallenburg@arjati.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: