Soldate Café Valkenbergpark

De samenwerking tussen Raffy, KMA en Arjati  levert regelmatig mooie momenten op. Op woensdag 13 mei jl. was er weer sprake van zo’n moment. Op uitnodiging van de KMA konden een 12-tal veteranen en hun begeleiders mee doen aan de Open Landmachtdag in het Valkenbergpark, die door  2e Luitenant (Daniël) van Baarsen georganiseerd werd.

Tegen 10.15 uur verzamelden de 1e veteranen zich al in het grand café van Raffy en met wat vertraging werden ze opgehaald door een colonne oude legervoertuigen. Nog nooit hebben zoveel oude legervoertuigen in de Bernard de Wildestraat gestaan.

Collega’s en buurtbewoners gingen dan ook naar buiten om deze unieke gebeurtenis mee te maken. De veteranen stapten, zij het met wat moeite door de stramme ledematen, in de legerauto’s en vol trots zwaaiden ze naar de achterblijvers. De rit naar het Valkenbergpark werd door de veteranen ervaren als iets geweldigs. En het plaatje werd helemaal compleet, toen zij in het park luid klappend door kinderen ontvangen werden. Als automatisch werd er gesalueerd en de sfeer zat er goed in.

Op naar het zng. Soldate Café, een activiteit in de Spiegeltent op het Kasteelplein waar bezoekers in gesprek konden gaan met de veteranen over hun militaire verleden. Gedurende de middag werd iedereen goed verzorgd door cadetten van de KMA en kwam Generaal Vleugels, de meest belangrijke man van de KMA, de veteranen persoonlijk groeten. Dit werd door de veteranen zeer op prijs gesteld.

 

Naast de gesprekken kregen de veteranen ook de gelegenheid om de demonstraties en de tentoonstellingen in het park te bezoeken. Fantastisch om te zien hoe ‘oud’  weer ‘jong’  werd. Aan het einde van de middag werden de veteranen weer netjes in colonne naar huis gebracht en kon men spreken van een onvergetelijke ervaring. Niet alleen voor de veteranen, maar ook voor de vrouwen van het thuisfront en de begeleiders.

Meer foto’s over deze bijzondere dag zijn te vinden in het fotoalbum van Arjati in de map Activiteiten 2015.

Meer informatie over de oude legervoertuigen kunt u lezen op de website van de Dorstige Types

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: