Reiskoffers van Nederlands-Indië

Heeft u nog een oude koffer, kist, bewaardoos, kastje of iets dergelijks in uw bezit uit het voormalig Nederlands-Indië? Shelly Lapré komt op woensdag 4 april 2012 naar Breda om een workshop te geven hoe u van deze koffer een bijzonder relikwie kunt maken.

Haar oproep gaat als volgt.

Verhalen over mijn (voor)ouders zijn door mij verbeeld in originele reis- en hutkoffers uit Nederlands-Indië.
Zo is de oude reiskoffer, die gebruikt is door mijn moeder op haar bootreis met haar familie vanuit Indië naar Nederland in 1950, bewerkt met antieke batikstoffen en nostalgische oude familiefoto’s tot een kunstwerk. De reiskoffer staat niet meer ergens onbeduidend weggestopt op zolder, maar wordt nu uitgestald als een soort klankkast van herinneringen aan het leven van mijn familie in Nederlands-Indië.

U kunt samen met mij, en eventueel uw kinderen of kleinkinderen, het object tot een waar kunstwerk maken met (kopieën van) uw eigen oude foto’s, brieven, postzegels, enveloppen, tekeningen, bijzondere formulieren, batikstoffen enz.  Uw oud-Indisch eigendom wordt een beeldend verhaal van nostalgische, verdrietige, gelukkige en/of anekdotische verhalen voor u, uw (klein) kinderen, familie en vrienden.  In opdracht uw koffer tot een bijzonder relikwie te maken is ook mogelijk. Kosten inclusief batik en kopie materiaal € 30,-
Vrijblijvende  informatie en aanmelding:  Shelly Lapré  Tel. 06-46166254

Een voorbeeld van één van haar koffers ziet u hieronder.

Dus, mocht u deze workshop willen volgen, geeft u zich dan op bij Shelly. De workshop wordt gehouden in Raffy, Bernard de Wildestraat 400 in Breda. Kunt u niet zo lang wachten, dan kunt u eerder terecht in Eindhoven bij het Regenboogfestival op 25 maart a.s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: