Regiobijeenkomst ex- KJBB op zaterdag 10 november 2012

Stichting Pelita-commissie ex-KJBB organiseert op zaterdag 10 november a.s. weer een ontmoetingsdag. Het is ons een genoegen u hiervoor uit te nodigen. Wij denken u weer een interessant en plezierig programma te kunnen aanbieden.

Met onder meer twee lezingen, bijzondere stands, informatie tafels en met gelegenheid tot informeel samenzijn en persoonlijk contact.

Gegevens van de ontmoetingsdag

Datum             : zaterdag 10 november 2012

Aanvang         : 11:00 uur (inloop v.a. 10.30 uur)

Locatie            : Cultureel centrum “Poelewei”

Adres              : Mgr. De Vetstraat 2, 4817 JP Breda

In het ochtendprogramma zal Herman van Oosten een lezing verzorgen over de repatriëringschepen en passagierslijsten 1945-1964. Hij zal vertellen over het waarom en het resultaat van zijn jarenlang onderzoek, dat hij met hulp van Henk Beekhuis heeft verricht. Hij zal zijn lezing illustreren met overzichten van alle schepen en passagierslijsten. En met verhalen en anekdotes over de ervaringen van de passagiers. Tevens zal hij enkele korte filmpjes over het leven aan boord vertonen. U kunt zich reeds nader oriënteren over het onderwerp door zijn website te bezoeken: www.passagierslijsten1945-1964.nl .

In de middag verzorgt Hans Vervoort een lezing over zijn boek “Weg uit Indië”, een verhaal over de beleving van een kind in Nederlands-Indië.

Hans Vervoort (1939, Magelang) behoort tot de allerlaatste generatie Nederlanders die opgroeide in Nederlands-Indië.  Hij is een bekend auteur, onder meer van verhalenbundels (Kind van de Oost, Heden Mosselen Morgen Gij),  reisverhalen (Van onder de Koperen Ploert, Retourtje Tropen) en romans (Zonder Dollen – in 1982 verfilmd – en onlangs de trilogie Het Bedrijf).

Tijdens de middagpauze kunt u weer genieten van de maaltijden van Loes Mangindaän en dochter Sonja van Toko Makanan. Tevens heeft u dan de gelegenheid de stands te bezoeken, U kunt Herman van Oosten persoonlijke vragen stellen over de passagierslijsten.

Ook de heer Bud Doove uit Breda zal op deze regiodag aanwezig zijn. Hij heeft zich gespecialiseerd in het maken van pentekeningen van huizen en schepen. Hij heeft met name de vele repatrieringsschepen getekend. Maar indien u een duidelijke foto hebt van uw ouderlijk huis in Indië maakt hij daar voor u, als u dat wilt,  een prachtige pentekening van. De heer Bud Doove geeft als vrijwilliger bij Verzorgingshuis Raffy bezigheidstherapie in de vorm van tekenlessen.

Zoals gebruikelijk heeft men daarnaast de gelegenheid de tentoonstelling van Will van de Corput te bezoeken en de stand met  Indonesische artikelen, en de sieradentafel van Diana Steginga.  Tevens zal er een boekentafel zijn.

Kees Schepel  is voor de Stichting Pelita aanwezig om uw vragen over de WUV en de WUBO te beantwoorden.

Het dagprogramma zal weer muzikaal omlijst worden met het optreden van Gaby en Ron van het muziekduo “Unity”.

Programma:

11:00 uur        :  Welkom en opening

11:15 uur        :  Lezing over de repatriëringschepen 1945-1964 door Herman van Oosten

12:15 uur        :  lunchtijd en gelegenheid om de tentoonstelling en de diverse stands te bezoeken, waaronder de stand van pentekenaar Bud Doove.

13.30 uur        :  Lezing Hans Vervoort over zijn boek “Weg uit Indië”

14.30 uur        :  muziekoptreden “Unity”

15.00 uur        :  Loterij ten behoeve van de 15 augustus Herdenking in Breda

15:15               :  Muzikale afsluiting, napraten

16.00               :  Sluiting

AANMELDING EN INLICHTINGEN

De entree bedraagt  €  5,– voor alleen de donateurs commissie ex-KJBB/Pelita.

Voor alle anderen bedraagt de entree €  7,–  Dus ook degenen die donateur zijn van Vrienden van Pelita betalen € 7,-

Voor de lunch heeft u de keuze uit drie maaltijden. Een portie nasi rames voor €  8,50, een portie gado-gado voor € 4,50, en een portie bami goreng  voor eveneens  €  4,50. U dient deze maaltijden vooraf te bestellen, bij uw schriftelijke aanmelding. Daarnaast kunt u in de losse verkoop diverse snacks kopen.

Voor nadere inlichtingen over deze regiodag, en het opvragen van het aanmeldingsformulier, kunt u contact opnemen met:

Paul Laarveld, tel. 06- 135 18 702  (e-mail adres  plaarveld@cs.com  ) of

Carl May, tel. 06- 226 93 169

1 reactie op “Regiobijeenkomst ex- KJBB op zaterdag 10 november 2012

 1. M.D. Moerman
  2 november 2012 om 21:57

  Geachte heer Laarveld,

  Kunt u mij een aanmeldingsformulier toezenden.
  Ik wil graag zaterdag 10 november komen.
  hartelijke groeten,
  Margreet Moerman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: