Peter Vervloed te gast bij de tentoonstelling ‘Zij waren toen nog zo jong’

Op woensdag 14 augustus van 14.30 uur – 15.15 uur zal schrijver Peter Vervloed te gast zijn bij Stichting Arjati in het kader van de  de tentoonstelling ‘Zij waren toen nog zo jong’. De eerste middag in een reeks van 4, waarbij kinderenen/of andere belangstellenden uitgedaagd worden om op zoek te gaan naar het vinden van eigen kracht om zichzelf te kunnen zijn.

Met Peter Vervloed gaan we dieper in op de kracht van het schrijven en neemt hij ons drie kwartier mee naar het land van zijn vrouw: Nederlands Indië. Meerdere boeken gaan over Nederlands-Indië, waaronder zijn boeken Rood kleurde de rivier en Gloeiende geheimen zelfs het thema de oorlog in Nederlands-Indië dragen. Maar hoe is Peter Vervloed eigenlijk tot schrijven gekomen? Wat betekent het schrijven voor hem? Om zijn vertellingen kracht bij te zetten, zal hij gebruik maken van zijn gitaar of van zijn accordeon.

Na de voorstelling van Peter Vervloed stelt Arjati de kinderen in de gelegenheid om actief aan de slag gaan met het schrijven van een gedicht, een verhaal of anderszins om te kijken of zij uit schrijven verborgen krachten kunnen halen. Aan het eind van de middag (zo rond 16.30 uur) kunnen de kinderen hun geschreven werkstuk mee naar  huis nemen.  Wil jij hier graag aan meedoen of wil je  luisteren naar en muziek maken met Peter Vervloed, kom dan naar Bibliotheek Brabantpark, Hooghout 65 in Breda. De toegang is gratis.

Ter gelegenheid van deze tentoonstelling mag Peter Vervloed van zijn uitgever verschillende boeken die met het thema van de tentoonstelling te maken hebben voor 6 euro aanbieden. Van deze 6 euro doneert hij 1 euro per verkocht boek aan Stichting Arjati. Voor deze mooie geste willen wij hem nu alvast  bedanken.

Buiten deze mooie activiteit, kunt u natuurlijk ook tussen 14.00 uur en 18.00 uur de tentoonstelling, de boekentafel en de documentatietafel bekijken. De eerste week is nu voorbij en de eerste foto’s zijn gemaakt.

Voor de andere  foto’s verwijzen wij u naar ons fotoalbum.

1 reactie op “Peter Vervloed te gast bij de tentoonstelling ‘Zij waren toen nog zo jong’

 1. 17 augustus 2013 om 10:50

  Datum:14-08-2013

  Vandaag is Peter Vervloed in de Bibliotheek in Breda geweest. Om over zijn boeken te vertellen en hij heeft veel muziek gemaakt. Hij heeft verteld over zijn inspiratiebron van zijn boeken dat is zijn vrouw. En hoe hij zijn vrouw heeft leren kennen ze kwam in zijn straat wonen op nummer 27 en hij woonde op nummer 3 bij zijn moeder. Hij had haar voor het raam zien zitten en was meteen verliefd op haar. Hij ging met de collecte bus van het Rode Kruis langs om zo kennis met haar te maken. Zij was ook meteen verliefd op hem. Nu is Peter Vervloed met haar getrouwd. Zijn schoonvader vertelde weinig over vroeger. Maar op een dag vertelde hij hem het verhaal van de kris , en een andere keer vertelde hij nog meer verhalen. Maar hij had niet veel contact met zijn schoonvader want hij had heimwee naar zijn huis in Indië. Maar toen kreeg zijn schoon vader een hart aanval en was dood. Toen is hij de verhalen van zijn schoonvader op gaan schrijven. Zo is het begonnen.
  Je kon ook boeken kopen 3 soorten. En je kon vragen stellen.
  Het was gezellig. Vooral het dansje, dat hij voordeed en de liedjes waarbij hij gitaar en accordeon speelde.

  Kom ook eens kijken op woensdag, dan is er elke keer iets speciaals voor kinderen.

  Groetjes Ester van Santvoort (12 jaar)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: