Bestuur

Stichting Arjati is op 7 mei 2009 in Breda opgericht. Zij heeft een onbezoldigd bestuur bestaande uit Ernst Breuer, Dewi van Hoek en Magda Wallenburg. 

Voorzitter

Mijn naam is Magda Wallenburg en ik ben geboren in Manokwari te Nieuw Guinea. Als kind van Indische ouders heb ik de Indische cultuur in de breedste zin van het woord meegekregen.

Door mijn werk bij Stichting  Woonzorgcentrum Raffy in Breda  en de steeds kleiner wordende groep eerste generatie werd ik me steeds bewuster van het verdwijnen van een voor mij belangrijk stuk cultureel verleden.

Als voorzitter van Stichting Arjati zal ik mijn uiterste best doen om onze doelstelling zo goed mogelijk uit te voeren, zodat ook de generaties na ons het Indisch zijn een plek kunnen geven en kunnen blijven herkennen in het dagelijks leven om hun heen.

Penningmeester

Mijn naam is Dewi van Hoek, dochter van een Nederlandse moeder en een Moluks-Indische vader. De laatste jaren van mijn opa (van mijn vaders kant) begon hij steeds meer over zijn verleden te praten. Ik vond dit erg interessant, allereerst omdat hij vanuit zijn ervaring aan het vertellen was maar ook omdat er weinig over verteld wordt.

Stichting Arjati heeft er voor gezorgd dat ik steeds meer over de geschiedenis te weten ben gekomen. Daarnaast heb ik via Stichting Arjati kennis mogen maken met een gezellige groep mensen, waarbij overdracht en het uitwisselen van ervaringen centraal staat. Ik hoop dat we met zijn allen dit in stand kunnen houden en ik zet me hier graag voor in.

Secretaris

Vacature

Algemeen bestuurslid

Mijn naam is Ernst Breuer en ik ben geboren in Waalwijk. Mijn ouders komen van Java. Ik ben van de 2e generatie en heb kinderen die tot de 3e generatie behoren. Het Indisch zijn is voor mij nooit een vraagstuk geweest. Opgegroeid met rijst, loempia en nog meer lekkers, naast de stamppot.

Mijn zoektocht naar mijn Indisch zijn werd steeds meer gewekt door de vele verhalen van mijn moeder. Ze doorbrak de ‘Stilte’ en vertelde over haar jeugd, vooral de leuke en mooie dingen. Maar ook de minder leuke dingen zoals het kampleven en de Bersiap.

Ik ben me er steeds meer in gaan verdiepen, vooral om te begrijpen wat zij en vele anderen, hebben meegemaakt. Teruggaan naar Nederlands – Indië, dat kan niet meer. Maar de geschiedenis van toen, alle herinneringen, goed en minder goed, zijn een onderdeel geworden en gebleven van ons leven. Omdat de Indische geschiedenis ook deel uitmaakt van de Nederlandse geschiedenis, mag dit nooit verloren gaan en moet dit ook  doorverteld blijven worden. Juist omdat er steeds minder mensen zijn die het zelf hebben meegemaakt, is deze overlevering zo belangrijk! Daarom wil ik me als bestuurslid inzetten om de Indische cultuur en de geschiedenis te behouden.