Oproep: Wie kent deze boot?

boot-eerens-rdam-dec-19501De heer Emmerik heeft ons een foto toegestuurd van de boot, waarmee hij naar Nederland is gekomen. Hij zou graag meer willen weten over deze boot en de gebeurtenissen tijdens deze overtocht.

De heer Emmerik schrijft:”Waarschijnlijk zijn wij met deze boot naar Rotterdam gekomen. Ervoor staan mijn vader met mij op de arm en twee ooms met mijn broer George. Wij zijn waarschijnlijk in de maand december 1950 aangekomen.”

Dus heeft u meer informatie en weet u toevallig in welke haven  deze foto is gemaakt, schrijft u dan naar familie Emmerik via h.emmerik@hetnet.nl of reageer onderaan dit bericht.

2 reacties op “Oproep: Wie kent deze boot?

  1. Kees Hindriks
    16 november 2011 om 10:48

    Voor zover mij bekend heeft “de Eerens” van de K.P.M. geen reizen met repatrianten naar Nederland gemaakt. Wie hier veel meer van weet is de heer Herman van Oosten, U kunt contact opnemen met hem opnemen via e-mail surupan51@planet.nl. Hij heeft ook veel passagierslijsten.

  2. Ronald de Mes
    15 februari 2013 om 00:46

    De Eerens is, zoals de heer Hindriks reeds aangaf, na zijn uitreis naar Indië nooit meer naar Nederland geweest. Waarschijnlijk heeft de Eerens de heer Emmerik vanuit een uithoek van Indonesië naar één van de hoofdhavens gebracht, van waaruit hij vervolgens met een groter schip naar Nederland gereisd is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: