Oproep: Foto zoekt familie

Foto zoekt familie is een project van het Tropenmuseum en Kit Information en Library Services. Met dit project proberen zij 355 foto albums terug te geven aan de rechtmatige eigenaars, die tussen 1945 en 1949 halsoverkop naar Nederland moesten vertrekken. Voor meer achtergrondinformatie over dit project kunt u klikken op bijgaande foto.

Op  maandag 4 februari is het project een nieuwe fase in gegaan. Op die dag zijn de eerste albums online verschenen.  In de daarop volgende weken worden regelmatig nieuwe albums toegevoegd. Op  1 april wordt de app gelanceerd, waarin alle 335 albums kunnen worden bekeken en becommentarieerd. Reden voor Stichting Arjati om hier ook aandacht aan te besteden. Naast de mogelijkheid om foto’s terug te bezorgen bij hun familie, zijn de daaraan gekoppelde verhalen natuurlijk fantastisch voor de overdracht van het Indisch erfgoed. Zeker nu steeds meer mensen van de 1e generatie, de mensen van wie wij de verhalen uit de eerste hand horen, ons ontvallen.

Over het verhaal achter deze foto albums zou Tanneke de Groot graag een radioprogramma willen maken. Kent u iemand die een foto album gevonden heeft of hebt u zelf via Foto zoekt Familie een foto album gevonden en wilt u uw verhaal op de radio vertellen, neemt u dan contact met ons op via m.wallenburg@arjati.nl. Dit dient u dan wel te doen voor 24 maart a.s. Wij zorgen er dan voor dat Tanneke contact met u zal opnemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: