Collecte Oranjefonds

Op maandag 27 april is het Koningsdag. Op deze dag start voor de eerste keer de landelijke collecte van het Oranjefonds, die tot en met zaterdag 2 mei zal duren. Buurtverenigingen, kinderboerderijen, welzijnsorganisaties en sportverenigingen… Overal in Nederland doen stichtingen en verenigingen mee aan de ze eerste landelijke Oranje Fonds Collecte!

Het Oranje Fonds is in 2002 ontstaan toen het als cadeau werd aangeboden aan Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima bij hun huwelijk. Zij zijn het beschermpaar en zeer betrokken bij het werk en bij de projecten die gesteund worden. Zij bezoeken regelmatig initiatieven, steken de handen uit de mouwen tijdens NLdoet en reiken jaarlijks de Appeltjes van Oranje uit.

Het Oranje Fonds steunt sociale organisaties met geld en kennis en met campagnes als NLdoet en Burendag. Zij merken dat organisaties op allerlei manieren aan geld proberen te komen. Logisch, de noodzaak groeit, maar er is minder geld beschikbaar. Anderzijds willen veel mensen graag geld geven aan organisaties in hun omgeving, maar hoe? Juist voor lokale initiatieven is het vaak niet mogelijk om een collecte te organiseren.Daarom organiseert het Oranje Fonds een collecte voor sociale initiatieven.

Deelnemende stichtingen en verenigingen ontvangen de helft van hun opbrengst en besteden dit aan hun doelstelling, in Nederland. Het Oranje Fonds besteedt de andere helft aan (andere) sociale organisaties in de provincie waar is gecollecteerd. Alle kosten van de collecte (organisatie, materiaal, geldverkeer) zijn voor rekening van het Oranje Fonds. Hierdoor wordt elke euro uit de collectebussen besteed aan sociale initiatieven. Al het geld wordt besteed, al het geld blijft dichtbij.

Deze kans laat Stichting Arjati zich natuurlijk niet ontglippen. Vanaf dinsdag 28 april zal ook zij langs de deuren gaan om te collecteren en wel in het centrum van Breda. De helft van de ontvangen gelden zal zij o.a. besteden aan het Brindofestival dat zaterdag 9 mei a.s. plaats gaat vinden. Vanaf deze plaats danken wij het Oranjefonds dan ook dat zij ons de gelegenheid hebben geboden om aan deze eerste landelijke collecte mee te mogen doen.

Zoals eerder geschreven zullen de andere gelden besteed worden aan initiatieven in Brabant. Welke initiatieven dit zijn, zullen door het Oranjefonds bepaald worden. Meer informatie over het Oranjefonds vindt u hier.

Update na het collecteren

Het zit er weer op. De collecte voor het Oranjefonds is voorbij. Twee dagen lang zijn we in het centrum van Breda de deuren langs geweest om te collecteren en om gesprekjes te houden met de bewoners over het Oranjefonds en Arjati. En twee dagen lang werden we gastvrij onthaald voor en na de collecte door Carina en Piet, die midden in het centrum wonen. De meeste bewoners die thuis waren, deden een bijdrage in de collectebus, waarvoor ook via deze digitale weg hartelijk dank. Wie weet tot ziens op het Brindofestival.

Collectanten dank je wel!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: