Ontmoetingsdag ex-KJBB Noord-Brabant West 16 april a.s.

Het is ons een genoegen u uit te nodigen voor de komende ontmoetingsdag op zaterdag 16 april 2011.  Het hoofdthema van de dag is “Muziek, zang, poëzie  en cabaret tijdens de oorlog”. Met dit thema zal aan de hand van de programma onderdelen geïllustreerd worden hoe de mensen om, op bepaalde momenten, de moeilijke levensomstandigheden van zich af te kunnen zetten, op zoek gingen naar hoop, humor en recreatie.

In het ochtendprogramma zal mevrouw Nadet Somers een lezing verzorgen over het hoofdthema. Zij is met de heer Frans Schreuder mede-auteur van het boek “Gestrand in Indie, muziek en cabaret in gevangenschap”. In het boek beschrijven zij hoe de mensen ruimte vonden voor muziek, zang, cabaret en dans. Immers in ieder kamp bevond zich wel een man of vrouw die kon zingen, en kon componeren, en die de mensen bij elkaar wist te brengen. Mevrouw Somers gaat in de lezing nader in op de lotgevallen van bekende muziek- en cabaretduo’s. Musici van wereldniveau als Lily Kraus (piano) en Szymon Goldberg (viool).  En ook vertelt zij over Corry Vonk en Wim Kan, en het duo Thomasvaer en Pieternel, die in een bersiapkamp geïnterneerd waren.

 Meteen na deze lezing zal mevrouw Jorie Tepe-Hermanus een voordracht verzorgen die zal bestaan uit teksten en gedichten, die door mensen in het kamp zijn gemaakt. Onder meer een tekst van een cabaretvoorstelling waaraan haar zuster destijds in het kamp heeft deelgenomen. Mevrouw Tepe is lid van het regiobestuur ex-KJBB in Zeeland.

 De lunch wordt weer verzorgd door mevrouw Cisca Wolff en haar zoon en bestaat uit een portie nasi rames van €  8,50 of een portie gado-gado van €  5,00 die beide echter vooraf besteld moeten worden. (N.B. De catering heeft de prijs van gado gado met € 0,50 moeten verhogen naar € 5,00) Daarnaast zal men in de losse verkoop diverse snacks kunnen kopen voor €  1,50 per snack.

 Na de middagpauze zal de heer Dick Rienstra een zang en cabaret-optreden verzorgen. Onder meer zal hij met een sketch u terugbrengen naar de ervaringen van de eerste jaren na aankomst in Nederland. Daarnaast zal hij bekende liedjes van vroeger ten gehore brengen. Dick Rienstra, die met zijn echtgenote een trouw bezoeker is van onze regiobijeenkomsten, is in de wereld van de televisie, theater, muziek en musicals een bekende Nederlander. Zijn bekendheid begon vooral in 1962, met zijn zangoptreden op de televisie met “Blue Moon”, en daarna met diverse shows- en amusementprogramma’s op radio en televisie. Hij zong bij orkesten als The Skymasters, het Vara-dansorkest, KRO-Dansorkest, enz. En hij heeft een tiental jaren grote rollen gespeeld bij het Amsterdams Volkstoneel, b.v. de matrozenrol van “Dolle Dries” in “De Jantjes”. Hij was te zien in diverse tv-series als “De Kleine Waarheid” en “Het meisje met de blauwe hoed” en bekende films, als onder meer “A Bridge Too Far”. Hij trad ook op in het voorprogramma van Toon Hermans “One Man Show”. Meer informatie kunt u vinden op zijn website www.dickrienstra.nl

Na het optreden van Dick Rienstra zullen Jorie Tepe en Ankie Cordier de Croust nog enkele, in het kamp gemaakte gedichten en liedjes voordragen. Het kan zijn dat u zich ook gedichten en liedjes uit de kamptijd herinnert. U kunt dan (vóór 31 maart) contact opnemen met Ankie Cordier de Croust (tel. 0161-45 55 29).

 Na deze optredens zal Magda Wallenburg van de Stichting Arjati de loterij ten behoeve van de 15 augustus Herdenking verzorgen. Will van der Corput houdt weer een tentoonstelling over de Japanse kampen. Met dit keer als titel: “De tokeh, die tokeh’t juist zeven keer”. Zoals u weet heeft Will in het verleden zangboekjes, Tjampoerans, gemaakt en uitgegeven. Hij heeft nu een nieuw boekje gereed, geheel geënt op het thema van de dag. De opbrengst van de verkoop gaat eveneens naar de 15 augustus Herdenking.

 Uiteraard zal de ontmoetingsdag weer verder omlijst worden met een stand van de VOMI en de sieradentafel van Diana Steginga. Kees Schepel, medewerker van Stichting Pelita, is  aanwezig om uw vragen over de WUV en de WUBO te beantwoorden.

Aanvang                   : 11:00 uur (inloop v.a. 10.30 uur)

Locatie                      :Cultureel centrum “Poelewei”

Adres                         : Mgr. De Vetstraat 2, 4817 JP Breda

Entree €  7,–. Voor de donateurs commissie ex-KJBB/Pelita  entree  €  5,–.

Organisatie door stichting Pelita – commissie ex- KJBB (kinderen uit de Japanse bezetting en de Bersiap 1941–1949) . Over nadere inlichtingen over deze regiodag kunt u contact opnemen met:Paul Laarveld, tel. 06- 135 18 702 of Carl May tel. 06- 226 93 169.

Uitsluitend toegang na opgave via onderstaand aanmeldformulier voor 7 april a.s.!!! 

Om de administratie bij binnenkomst te vergemakkelijken vragen wij u, zowel de kosten van de maaltijd als de entreekosten, vooraf over te maken op rekeningnummer 474 30 32 van P. Laarveld te Tilburg, medewerker van Stichting Pelita.

 AANMELDSTROOK :

 Hierbij geef ik me op voor de ontmoetingsdag Noord Brabant-West in wijkcentrum De Poelewei te Breda  op zaterdag 16 april 2011.

aantal personen  …………

 naam  …………………………………..

 straat  ………………..……………………………….  huisnummer …………..

postcode en woonplaats …………………………………………………

 tel. nr. ………………………………….

 e-mail adres …………………………… 

 deelname/bestelling:

 …………. personen à € 5,00 (donateurs commissie ex-KJJB)       =  € ………..

…………. personen à € 7,00  (alle anderen)                                            =  € ………..

…………. porties  nasi rames à  € 8,50                                                       =  € ………..

…………. porties  gado-gado  à  € 5,00                                                     =  € ………..

Totaal bedrag                                                                                                        €    ………..

 Het totale bedrag van de entree en de lunch kunt u overmaken op rek. nr. 474 30 32 ten name van P. Laarveld te Tilburg o.v.v. “regiodag 16-04”

formulier s.v.p. retourneren aan:

 Dhr. P. Laarveld

Van Limburg Stirumlaan 51

5037 SG  Tilburg

4 reacties op “Ontmoetingsdag ex-KJBB Noord-Brabant West 16 april a.s.

 1. Herman van Oosten
  7 oktober 2012 om 19:46

  Geachte heer Laarveld,

  Wilt u per email contact met mij opnemen over mijn lezing die ik in November bij jullie ga houden.
  Ik ben uw email adres kwijt geraakt nadat mijn laptop gecrasht is.

  • 21 oktober 2012 om 17:30

   Geachte heer van Oosten,
   Ik zie nu pas uw mail. Het e-mailadres van de heer van Laarveld is PLaarveld@cs.com

   Met excuses voor de late reactie.

   Met vriendelijke groeten,

   Magda Wallenburg,
   voorzitter Stichting Arjati

 2. Dick van Leerdam
  16 oktober 2012 om 15:46

  Wanneer is de volgende regio-dag(kumpulan) ex-KJBB in Breda? Kunnen jullie mij jullie uitnodiging sturen.
  Groeten,

  Dick van Leerdam
  Amalialaan 65
  4461 SR Goes (e-mail: vleerdam65@zeelandnet.nl)

  • 21 oktober 2012 om 17:31

   Beste meneer van Leerdam,

   De eerstvolgende regiodag is op zaterdag 10 november a.s.. Ik zal het bericht ook nog op de website van Arjati plaatsen.

   Hartelijke groeten van Magda Wallenburg,
   voorzitter Stichting Arjati

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: