Old soldiers never die

Gisteren, donderdag 16 april, hebben we afscheid genomen van oom Eddy Willemsen. Hij overleed op 8 april in de leeftijd van 92 jaar. Zijn echte naam was Gerardus Eddy en hij werd Wim genoemd. Maar niet door ons. Wij kenden hem als oom Eddy, een veteraan in hart en nieren.

Samen met zijn broer, die niet zijn echte broer was, oom Bert van Hoek vertegenwoordigde hij Stichting Arjati bij verschillende herdenkingen, gerelateerd aan Nederlands Indië. Of het nou bij Bronbeek was, bij Raffy of bij de Trip van Zoudtlandkazerne in Breda, hij wilde er altijd bij zijn.

Maar niet alleen bij Indië herdenkingen. Eigenlijk was hij overal waar Stichting Arjati aanwezig was. Of het nou Pasar Raffy was, de kumpulans of de Indië herdenking bij het Indië monument bij Raffy, altijd liet hij zijn gezicht zien. En altijd met volle tassen, want hij verwende ons met allerlei zelfgemaakte hapjes.

Tijdens ons 10-jarig lustrumfeest op 9 mei werd oom Eddy in het zonnetje gezet samen met een aantal andere bijzondere mensen en werd hij tot VIP-vrijwilliger benoemd. Wat fijn dat we dit lustrumfeest nog met hem konden vieren.

oom Eddy VIP vrijwilliger

Eigenlijk was oom Eddy mijn beschermengel. En niet alleen die van mij, maar van vele anderen. Hij wilde altijd het beste voor de ander en droeg Stichting Arjati een warm hart toe. Oom Eddy, terima kasih dan selamat jalan.

Magda Wallenburg, voorzitter

2 reacties op “Old soldiers never die

  1. A.M.Sellier-Harly
    17 april 2020 om 23:27

    R.I.P. oom Eddy een warm en goed mens is heengegaan selamat jalan een groot verlies gecondoleerd sterkte en kracht voor de nabestaanden .🙏🙏🙏

  2. Wendy van den Berg
    18 april 2020 om 08:29

    Ik wens familie, vrienden en kennissen veel sterkte bij het verwerken van dit grote verlies 🙏.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: