Nina Bobo

Op 4 mei 2021 maakte Stichting Arjati kennis met het werk van Koen Verheijden: Kabar Angin. Samen met 39Graden maakte hij een theatrale ervaring van verhalen van oorlogsgetuigen gedurende de Tweede Wereldoorlog en de moeilijke naoorlogse periode in Nederlands Indië.

En opnieuw duikt Koen Verheijden in de wereld van Nederlands-Indië. Met Theater de Generator zet hij de theatervoorstelling Nina Bobo op de planken. Nina Bobo geeft de zoektocht van de derde generatie Indische Nederlanders een stem, in een veelomvattende koloniale geschiedenis. Vanuit interviews met eigen familieleden, betrokkenen en onderzoek naar Nederlands-Indië probeert theatermaker Koen Verheijden grip te krijgen op het verhaal van zijn voorouders en dat van de kolonie. Op melancholische wijze stelt hij zichzelf en zijn publiek de vraag hoe je te verhouden tot deze zwarte geschiedenis.

Nina Bobo; het verhaal

Op de normaalste dag aller tijden besluit de Indische Saartje om haar tong in te slikken. Wat achterblijft zijn honderd vragen en een zoekend kleinkind. We volgen dit kleinkind door de vele pogingen om er achter te komen waarom diens oma op een dag besloot te zwijgen. Maar uiteindelijk is er geen andere optie meer dan de gruwelijke feiten te verwisselen voor een romantische fantasie. Willen we niet allemaal dat onze oma een heldin was?

De voorstelling Nina Bobo wordt opgevoerd bij Podium Bloos, Speelhuislaan 153, 4815 CD Breda op zaterdag 25 september van 20.00 uur – 21.00 uur.

Entree: 9,50 euro (exclusief 0,85 euro servicekosten)

Meer informatie over kaartverkoop zie https://podiumbloos.nl/contact/kaartverkoop/

Bron: https://podiumbloos.nl/agenda/klaversjansen-theaterfestival-nina-bobo/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: