Mijn vader in het museum

Onlangs verscheen een artikel in BN De Stem, waarin aandacht gevraagd werd voor de tentoonstelling ‘Schatten van Nieuwe Brabanders’ in het stadskantoor van Breda. Eén van deze schatten betrof de kinderbox van Liesje de Leeuw, waarin zij op een zeeschip de overtocht van Indië naar Nederland gemaakt heeft.

Deze kinderbox is echter maar een speldenprik van waar Liesje zich allemaal mee bezighoudt, wanneer het gaat om overdracht van het Indisch Cultureel Erfgoed.

Te noemen valt de activiteiten die zij doet met Theater Lakon en een met Rens Heringa en Leslie Boon gestart batikproject in opdracht van de Stichting Tong Tong.

Waar Stichting Arjati echter aandacht voor wil vragen is het project waar Liesje vele uren aan besteed heeft en waarvan de afronding nabij is. Het gaat hier om een kroniek over het leven van haar vader. Een onderdeel van deze kroniek vormt de periode in de Tweede Wereldoorlog in Indië, waarbij haar vader een buitenkamper was. Wat dit precies betekent en hoe haar vader dit ervaren heeft, is onderdeel van de expositie  Buitenkampers, de kleur van overleven. Deze expositie is te zien in het Museon in Den Haag en verbeeldt de situatie van verschillende  Indo-Europeanen, die tijdens de oorlog in Indië buiten de kampen verbleven.

De expositie is reeds van start gegaan op 18 mei jl. maar is nog te bezichtigen tot 18 oktober 2013. Dus mocht u op zoek zijn naar een dagje uit in de zomervakantie, dan is een bezoek aan het Museon zeker de moeite waard.

Bezoekadres:

Stadhouderslaan 37

2517 HV Den Haag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: