Maand van de Geschiedenis: Oost-West

De Maand van de Geschiedenis is op 1 oktober officieel begonnen. Met ruim 550 activiteiten door heel Nederland wordt aandacht besteed aan het thema Oost-West. Een thema dat Stichting Arjati nauw aan het hart ligt. Samen met de Nieuwe Veste, Breda Promotions, De Teruggave, het Stadsarchief Breda, Boekhandel Van Kemenade & Hollaers en Wolf Publishers is het Stichting Arjati gelukt om een prachtig programma samen te stellen met als thema ‘Nederlands-Indië, een koffer vol herinneringen’. Een programma dat start op 4 oktober en eindigt op 29 november. Reist u met ons mee?

Aan de activiteiten, die de komende twee maanden georganiseerd worden, ging een gedegen voorbereiding aan vooraf. Met vrijwilliger Elly Hoed als spin in het web werd de samenwerking tussen de verschillende partijen bekrachtigd en is Breda verzekerd van een bijzondere reis met het thema Oost-West.

Elly Hoed met de laatste voorbereidingen

In vogelvlucht vermelden wij hieronder welke reizen er beschikbaar zijn. In het kader van de veiligheidsmaatregelen vanwege COVID-19 zijn er maar een beperkt aantal tickets beschikbaar. De tickets dienen vooruitbetaald te worden. Wees er op tijd bij, want op is op. Bij Agenda vindt u uitgebreide informatie over onderstaande reizen.

Zondag 4 oktober            Lichter dan ik met schrijfster Dido Michielsen

Zaterdag 17 oktober      Journey of belonging met blogger Lara Nuberg en muzikale begeleiding van Xavier Boot
Uitgesteld. Nieuwe datum volgt nog.

Woensdag 28 oktober   Tussen twee vuren met schrijver Erik Becking
Uitgesteld. Nieuwe datum volgt nog.

Zondag 8 november       Tropenvader met schrijver Diederik Samwel
Uitgesteld. Nieuwe datum volgt nog.

Donderdag 12 november   Kind in Indië met schrijver en onderzoeker Kevin Felter
Uitgesteld. Nieuwe datum volgt nog.

Zondag 22 november    De lange reis van een Poesaka met schrijfster Simone Berger, fotograaf Armando Ello en beeldend kunstenaar en performer Shelly Lapré
Uitgesteld. Nieuwe datum volgt nog.

Zondag 29 november    Kennismakingsworkshop Koffers vol herinneringen met Shelly Lapré.
Uitgesteld. Nieuwe datum volgt nog.

Gedurende deze reizen presenteren wij ook de Jubileumuitgave Stichting Arjati, 10 jaar herdenken bij het Indiëmonument in Breda. In deze jubileumuitgave zijn toespraken en historische context gebundeld  door Sammy van Lieshout om de voordrachten beter te kunnen begrijpen. Op 15 augustus jl. werd het eerste exemplaar overhandigd aan de burgemeester van Breda, de heer Paul Depla. Zowel de gepresenteerde boeken als de jubileumuitgave worden tijdens genoemde data te koop aangeboden.

Wij hopen u te ontmoeten tijdens één van onze reizen.

2 reacties op “Maand van de Geschiedenis: Oost-West

 1. 3 oktober 2020 om 05:55

  Wauw, wat een fantastisch programma. Ik kijk er naar uit!

  • Elly Hoed
   4 oktober 2020 om 08:08

   Vanmiddag om 14 u start de 1 ste reis Erik. Hou jou wel op de hoogte. En verheug mij ook straks op woensdagavond, de 28 ste oktober als jij jouw lezing geeft! Lieve groet, Elly

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: