Literair concert Zeevonk

Donderdag 24 oktober organiseert Bibliotheek Breda i.s.m. Boekhandel van Kemenade & Hollaers een bijzonder literair concert naar aanleiding van de roman Zeevonk. In dit boek wordt de rijke geschiedenis van het schip de Willem Ruys tot leven gebracht en het vertelt het verhaal van Freya, een vrouw die als klein meisje met haar moeder geïnterneerd werd in een van de Japanse kampen. Het literaire concert vindt plaats in de concertzaal van de Nieuwe Veste en begint om 20.15 uur.

De hoofdrolspelers van het concert zijn auteur Josha Zwaan, die voorleest uit de roman Zeevonk en de muzikanten Ellen Pieterse (sopraan) en Rien Wulffraat (pianist), die de muziek ten gehore brengen, die in het boek zo’n grote rol speelt.

Ellen Pieterse zingt oa The sea pictures van Edward Elgar, Rien Wulffraat speelt oa muziek van Chopin, Debussy, Satie en Scarlatti. Na de pauze gaat de schrijfster in gesprek met het publiek.
Josha Zwaan neemt de lezer in Zeevonk mee in de rijke geschiedenis van de Willem Ruys. Dit schip voerde tot begin jaren vijftig de lijndienst op Indonesië uit, daarna die naar Australië en Nieuw-Zeeland.Parallel aan die geschiedenis vertelt de roman het verhaal van Freya, een vrouw die als klein meisje met haar moeder geïnterneerd werd in een van de Japanse kampen. Freya raakt in de loop van het verhaal steeds meer betrokken bij de gebeurtenissen op het schip. Deze gebeurtenissen maken stukje bij beetje herinneringen wakker aan haar vroegste levensjaren, aan haar vader die vocht tegen de volgelingen van Soekarno en na zijn terugkeer in Nederland de draad van het leven niet meer kon oppakken. Langzaam wordt duidelijk waarom Freya niet het grootse en meeslepende leven heeft kunnen leiden waar ze als tiener van droomde.

Datum: donderdag 24 oktober 2013

Tijd: 20.15 uurLocatie: Concertzaal Nieuwe Veste, Molenstraat 6 in Breda

Prijs: € 10,00 / € 7,50 voor bibliotheekleden en leerlingen Nieuwe Veste

Kaartverkoop: www.bibliotheekbreda.nl, receptiebalie Molenstraat 6 en Boekhandel van Kemenade & Hollaers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: