Leerlingen KBS Kievitsloop op bezoek bij Raffy

a kinderen kievitsloop adoptie monumentDoor de adoptie van het Indië-monument door KBS Kievitsloop is er een speciale band ontstaan tussen KBS Kievitsloop, Woonzorgcentrum Raffy en Stichting Arjati. Het leggen van verbinding  tussen oud en jong om het Indisch cultureel erfgoed te borgen wordt hier mooi in de praktijk gebracht.

Als datum werd vrijdag 21 maart gepland om een bezoek aan het Indië monument te brengen en om verschillende ‘getuigen van de oorlog’ te interviewen. Ter voorbereiding werd voorafgaand aan het bezoek eerst de film ‘Arigato’  vertoond. In deze korte film van Sandra Beerends gaat een Indische oma met haar kleindochter naar het strand en ontmoet daar een Japanse familie. De manier waarop oma zich gedraagt herkent de kleindochter niet. Wat is er met oma aan de hand?

Na deze indrukwekkende film fietsten de kinderen in de stromende regen naar Raffy. Na een gastvrij onthaal met lekkere, en voor sommige kinderen onbekende, hapjes  werd bij het Indië monument kort iets verteld over de periode 1941 – 1949 in Nederlands Indië/Indonesië. Vervolgens kregen de groepjes van max. 3 kinderen iemand toegewezen, die toestemming had gegeven om zich te laten interviewen. Dit werd heel serieus gedaan en de 45 minuten, die voor ieder interview stonden, was niet voor ieder groepje voldoende. Er viel zoveel te vertellen!

Nadat iedereen zich weer verzameld had in de multifunctionele ruimte was er nog een laatste terugkoppeling. Ook nu was de honger van de kinderen nog niet gestild en de vragen bleven komen. Al met al was het voor iedereen een bijzondere dag. Ook voor de ouders die meegekomen waren om de kinderen te begeleiden. Gelukkig scheen de zon, toen alle 28 kinderen weer op de fiets sprongen. Het weekend tegemoet.

De verzamelde informatie wordt tijdens de 15 Augustus Herdenking 2014 gepresenteerd. Ook zullen enkele kinderen tijdens de herdenking aanwezig zijn en een actieve rol vervullen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: