Ingezonden bericht Museum Nusantara

De noodkreet van mevrouw Amy Wassing bereikte Stichting Arjati via meerdere vrijwilligers van onze stichting. Graag vragen wij uw aandacht voor haar mail.

Beste vriend van museum Nusantara,

Zoals bekend zijn het economisch zware tijden voor de culturele sector. Daarnaast worden veel gemeenten ook drastisch gekort op hun budgetten. Dit heeft in Delft tot direct gevolg dat Erfgoed Delft, het overkoepelende orgaan waar museum Nusantara onder valt, drastisch moet bezuinigen.

Gecombineerd met een voorgenomen verzelfstandiging heeft het de directie van Erfgoed Delft tot het besluit gebracht om met ingang van 1 jan. 2013 Nusantara als Indonesië museum haar deuren te laten sluiten. De hoofdreden is dat het aantal bezoekers te laag is waardoor het museum niet rendabel zou zijn.Het gebouw zal een jaar laten weer voor het publiek open gaan met een presentatie rond Delfts Blauw Aardewerk. Concreet betekent dit voor Nusantara het einde als (inter)nationaal uniek museum voor Indonesisch cultureel erfgoed.

De collectie blijft in Delft maar leidt een slapend bestaan. Uiteraard strijd ik voor het behoud van Nusantara in welke vorm dan ook, maar kan deze strijd niet alleen voeren. Middels deze email roep ik allen die Nusantara een warm hart toedragen op een korte reactie te schrijven op de dreigende sluiting met argumenten om het te behouden. Gesterkt door alle reacties kan ik dan opnieuw de dialoog aangaan met de directie in de hoop een zekere toekomst voor Nusantara te bewerkstelligen.

Het is van belang dat we veel mensen bereiken daarom verzoek ik u deze email door te sturen naar een ieder die betrokken is.

Hartelijke groet,

Amy Wassing Conservator museum Nusantara Delft

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: