INDOrdt Fair van 1 tot met 11 september 2011

Gisteren is INDOrdt Fair begonnen. Een reeks van Indische evenementen verspreid over de Dordtse binnenstad en dat 11 dagen achter elkaar. Vele Indische mensen die zich betrokken voelen bij Arjati spraken de wens uit om hier aandacht aan te besteden, omdat het programma er ontzettend mooi en goed uitziet.

Stichting Arjati geeft hier graag gehoor aan; niet alleen vanwege het programma, maar ook vanwege de volgende alinea, die te lezen is op de website van Stichting Indisch Dordrecht.

De eerste generatie Indo’s uit Dordrecht is grotendeels weggevallen. Hun verhalen zijn nooit gehoord. Wanneer er nu niet gewerkt wordt aan de geschiedenis van de Indische Dordtenaren, dan zullen veel verhalen en typisch Indische gebruiken verloren gaan en niet terug te vinden zijn in de historische archieven. En dat terwijl de geschiedenis van de Indische Nederlanders in Dordrecht ook de geschiedenis van Dordrecht is.

Ook Stichting Arjati werkt aan het borgen van de geschiedenis van de Indische Nederlanders maar dan in Breda. Dit heeft inmiddels al tot mooie resultaten geleid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: