Indisch Herinneringscentrum 5 jaar

Zondag 16 december vierde het Indisch Herinneringscentrum haar 5 jarig lustrum in Theater aan het Spui in Den Haag. Ook ik was naar Den Haag afgereisd om persoonlijk mijn felicitaties over te brengen aan de directrice Yvonne van Genugten, de medewerkers en het aanwezige bestuur. Eenmaal het theater binnengekomen was het overduidelijk dat de verbondenheid die iedereen had met het Indisch Herinneringscentrum een verbondenheid was met iedereen die aanwezig was. De aanwezige mensen droegen allen het Indisch Herinneringscentrum een warm hart toe en dat was voelbaar.

In het officiële programma werd ingegaan op het ontstaan en het waarom van het Indisch Herinneringscentrum door directrice Yvonne van Genugten en plaatsvervangend voorzitter van het bestuur Winnie Sorgdrager. Maar er waren niet alleen toespraken. De speciaal voor het lustrum gemaakte film ‘Indisch Herinneringscentrum, Indisch geheugen voor de toekomst’, fragmenten uit de Indische Trilogie, het voorlezen van Marion Bloem en muziek van Tjendol Sunrise zorgden ervoor dat aan het eind van het programma iedereen nog meer overtuigd was van het belang van het bestaan van het Indisch Herinneringscentrum.

Na het officiële programma was er gelegenheid voor ontmoeting en gezelligheid. En ook op dit Indisch feestje ontbraken de makanans niet en liet Tjendol Sunrise nogmaals horen wat ze allemaal in huis hadden. En alsof dat nog niet genoeg was, kreeg iedereen een tas met een cadeautje mee naar huis. In deze tas zat ook een kaart met het verzoek om het Indisch Herinneringscentrum te steunen. Stichting Arjati onderstreept het belang van steun aan het Indisch Herinneringscentrum. Wilt u vrienden worden kijkt u dan op de website van het  Indisch Herinneringscentrum.

Bent u geïnteresseerd in foto’s van dit lustrum, dan verwijzen wij u naar de site van Indisch4ever.

Magda Wallenburg,

voorzitter Stichting Arjati

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: