Indië-herdenking 15 augustus

Ter nagedachtenis aan alle mannen, vrouwen en kinderen die gestorven zijn ten gevolge van de Japanse bezetting en de bersiapperiode.

Op dinsdag 15 augustus wordt de Indië-Herdenking gehouden bij het Indiëmonument in de achtertuin van Raffy. Het thema van de herdenking is dit jaar: ‘Leven met oorlog’. 

U bent van harte uitgenodigd om deze herdenking bij te wonen. Om klokslag 14.00 uur begint de herdenking. Het vriendelijk verzoek om 13.45 uur plaats te nemen in de grote tent in de tuin of in de aangrenzende ruimtes van Raffy. Het defilé langs het monument is om 15.15 uur, met gelegenheid om bloemen neer te leggen. 

Wilt u (als organisatie) een bloemstuk op afroep laten leggen, neem dan contact op met Dewi van Hoek, per e-maild.vanhoek@arjati.nl of bel naar 06 – 30 95 60 96. 

Ontmoeting
Na afloop van de herdenking is er gelegenheid tot ontmoeting. Restaurant Rumah Senang en de Toko in Raffy bieden de mogelijkheid voor een hapje en/of drankje. Dit is tegen betaling (let op alléén met PIN). 

Hiervoor dient u zich te registreren via onderstaande link:
https://www.egalazorg.nl/l/indieherdenking-15-augustus/

2 reacties op “Indië-herdenking 15 augustus

 1. Rob
  31 juli 2023 om 11:15

  Deze pagina begint met “Indië-herdenking 15 augustus” “Ter nagedachtenis aan alle mannen, vrouwen en kinderen die gestorven zijn ten gevolge van de Japanse bezetting en de bersiapperiode.”

  Laten we daar aan toevoegen: “en hen die nog steeds lijden onder die periode dan wel de erfenis ervan”.
  Het houdt niet op bij de overledenen, het houdt pas op als het lijden voorbij is.

  Leven met oorlog, actueler kan het niet. Niet alleen de ellende in Oost-Europa en elders in de wereld, ook degenen die oorlog(en) hebben meegemaakt leven met oorlog in het hoofd. Vaak houdt dat pas op bij het overlijden van betrokkene.

  Dichter bij huis denk ik daarbij vooral aan mijn vader die bij het KNIL gediend heeft. Ook nabestaanden die de erfenis hebben meegekregen leven met oorlog in hun hoofd. Een leven dat mede vormgegeven is door de oorlog die hun ouder(s) hebben meegemaakt en voor een deel nog steeds overgedragen wordt aan de volgende generatie. Aandacht voor die generaties blijft veelal onderbelicht, helaas. Een kijkje achter die gesloten deuren zou geen kwaad kunnen.

  • 1 augustus 2023 om 18:19

   Beste Rob, hartelijk dank voor deze toevoeging. en het delen van jouw persoonlijke verhaal.
   Ik hoop u op 15 augustus te mogen ontmoeten bij woonzorgcentrum Raffy.

   Hartelijke groet,

   Dewi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: