Indië-Herdenking 15 augustus 2013 in Breda

Donderdag 15 augustus 2013 vindt in Breda bij het Indië-monument aan de Bernard de Wildestraat 400 de Indië-Herdenking plaats. Het thema voor dit jaar is ‘Zij waren toen nog zo jong’. Het thema speelt in op wat het voor kinderen betekent om op te groeien in een oorlog en hoe dit het verdere leven kan beïnvloeden.

Verschillende sprekers zullen  inspelen op dit thema, waarbij niet alleen teruggeblikt wordt op het verleden, maar ook de link gelegd wordt naar het heden. Door de adoptie van het Indië-monument door KBS Kievitsloop is overdracht van deze geschiedenis aan de jongere generatie geborgd. Zij zullen ook actief een bijdrage leveren aan deze herdenking.

Een gedeelte van de tekst uit de flyer van de uitnodiging volgt hieronder.

Op donderdag 15 augustus 2013 wordt de Indië Herdenking gehouden bij het Indië monument, gelegen in de achtertuin van Woonzorgcentrum Raffy aan de Bernard de Wilstraat 400 te Breda.

Het thema van de herdenking luidt als volgt:

‘Zij waren toen nog zo jong’

U bent van harte uitgenodigd om deze Indië herdenking bij te wonen. Mocht u andere mensen kennen, die belangstelling hebben om de herdenking bij te wonen, dan zijn zij natuurlijk ook van harte welkom.

De herdenking begint om 14.00 uur. Wij verzoeken u echter reeds om 13.45 uur plaats te nemen.

Na de herdenking is er gelegenheid voor ontmoeting, de mogelijkheid om de op dit thema geënte tentoonstelling van Will van de Corput te bezichtigen en zal Ankie Cordier de Croust bij de informatie-/boekenstand klaar staan om eventuele vragen te beantwoorden.

PROGRAMMA

*        13.45 uur        Muziek

*        14.00 uur        Aanvang programma

*        afwisselend muziek en toespraken

*        Het ’Indisch Onze Vader’

*        Eerbetoon: met o.a één minuut stilte

*        Bloemlegging  op afroep

*        15.15 uur        Aanvang défilé langs het monument met gelegenheid om  zelf uw                                       bloemen neer te leggen.

Voor en na de herdenking op 15 augustus organiseert Stichting Arjati samen met Bibliotheek Brabantpark van dinsdag 6 augustus tot zaterdag 7 september de tentoonstelling ‘Zij waren toen nog zo jong’.

Meer informatie over de herdenking of de tentoonstelling:

Magda Wallenburg, telefoonnummer 076 5876997 of  m.wallenburg@arjati.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: