Hoe een balletje kan rollen

Voor het boek Vergeten Indië heeft de auteur Jack Botermans veel mensen uit Breda, die ook de foto’s hebben aangeleverd,  geïnterviewd. Toen Michael Westhoeve dit boek als kerstcadeau kreeg klom hij meteen in de pen om informatie uit het boek te koppelen aan foto’s die hij nog heeft van zijn ouders. Hij schreef o.a.

Ik was 8 jaar toen wij naar Nederland gingen. Mijn ouders zijn zelf geboren en getogen in Indië. Mijn vader, Leo Kommer Westhoeve is afgelopen 5 mei overleden (17-01-1920_05-05-2011) en van hem heb ik natuurlijk ook deze verhalen gehoord. Zijn vader heeft nl gewerkt voor de drinkwaterleiding in Indië en later voor de Staats Spoorwegen. Mijn moeder Beatrice Antoinette Solbrig komt  van Malang van de suikerrietplantage.(13-12-1919_02-02-1987).

Helaas kan ik het niet meer aan mijn vader vragen (5 mei 2011 overleden) maar bij de foto’s staat dat deze foto zijn gemaakt in de periode 1934-1937. De juiste datum is niet bekend maar uit de archieven heb ik gezien dat mijn vader met zijn ouders en zussen en broers voor komen op de passagierslijst van de van het m.s. ‘Marnix van
St. Aldegonde’, 6 Juni 1934 van Batavia naar Genua en 9 Juni van Sabang
vertrokken. Ik twijfel nu of de datum wel juist is omdat in het boek het
jaartal 1937 staat vermeld. Misschien hebben jullie wat aan deze foto’s mij
geeft het een goed gevoel om foto’s uit die tijd te digitaliseren omdat
het voor mij, net als in het boek, een goed Indo gevoel geeft

De foto’s van deze bootreis kunt u vinden in ons fotoalbum. Mocht u Michael meer kunnen vertellen over deze bootreis, stuurt u dan een mailtje aan m.wallenburg@arjati.nl. Wij zorgen dan dat dit bij hem terecht komt.

Op termijn zal Michael ons van nog meer foto’s voorzien. Hartelijk dank Michael voor deze vorm van overdracht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: