Herdenking Bevrijding Breda 27 oktober 2013

Op deze stormachtige dag werd in Breda de bevrijding van Breda herdacht. Ondanks het gure weer was de opkomst groot, waaronder vele Poolse mensen. Namens Stichting Arjati waren Douglas en Elly Hoed aanwezig.

Met respect stonden zij samen met andere organisaties en belangstellenden stil bij de bevrijding van Breda, waarbij vele Poolse geallieerde strijdkrachten het leven lieten.

De herdenking vond plaats op twee locaties, respectievelijk bij de erebegraafplaats in het Ginneken en het Pools militaire ereveld aan de Ettensebaan.

Er waren vele mooie toespraken, waaronder ook die van Burgemeester van der Velden en de Poolse ambassadeur. De toespraken stonden in het licht van de huidige crisis en onze tolerantie naar elkaar toe. Parallellen werden er getrokken met de laatste wereldoorlog. Naast het houden van toespraken, werden er ook vele bloemstukken gelegd. En of het zo moest zijn, brak de zon door bij het leggen van de bloemen. Een bijzonder moment.

Stichting Arjati waardeert de activiteiten die door de Stichting Jaarlijkse Herdenking Bevrijding Breda georganiseerd worden om deze herdenking mogelijk te maken en toont haar betrokkenheid door aanwezig te zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: