Gezocht: militaire families

vilan van de looOm de twee maanden vindt op vrijdagen in Woonzorgcentrum Raffy Kumpulan Orang Tua Raffy plaats. Muzikale bijeenkomsten voor 70+ ouderen met altijd een bijzonder thema, die ondersteund worden door vrijwilligers van Stichting Arjati en van Raffy.

 

De afgelopen kumpulan – 17 februari jl. – werd er aandacht besteed aan het thema ‘Van Heutsz en het KNIL detachement in Breda’.
In een korte presentatie vertelde Vilan van de Loo over haar fascinatie in de persoon J.B. van Heutsz (1851-1924) en haar behoefte om biografische onderzoek te doen naar deze bijzondere man.  Inmiddels heeft ze veel informatie verzameld, maar er is nog zoveel meer, dat mogelijk nog niet verteld is.

Vilan zegt:

“Ik vermoed dat er oude militaire families zijn, die generatie na generatie hebben getekend voor het Indische leger. Dat is een traditie die overging van man tot man, overgrootvader tot grootvader, oudoom tot neef. Een traditie van mannen die trouw aan de vlag beloofden en hun woord hielden. Daar horen verhalen bij, misschien zijn er nog oude brieven of foto’s. Die zou ik graag leren kennen. Waar zijn deze families?”

Van de presentatie tijdens de kumpulan is een filmpje gemaakt. Klik op de foto om het filmpje te bekijken.

vilan 17-2-2017

 

Ook kunt u een kijkje nemen op de website i.o. J.B. van Heutsz – mens en militair.

 

Stichting Arjati hoopt dat Vilan veel positieve reacties krijgt en wenst haar veel succes toe met haar biografisch onderzoek.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: