Gezocht: interview met Louis Couperus

De heer van Vliet houdt zich al enige tijd bezig met het leven en werk van Louis Couperus en is op zoek naar een artikel in de Indische Revue, waarin een interview met Louis Couperus is opgetekend. Zijn zoektocht heeft tot nu toe niets opgeleverd,waardoor hij zijn toevlucht heeft genomen tot een verzoek via internet. Stichting Arjati ondersteunt hem bij zijn zoektocht door zijn verzoek op deze website te plaatsen.

Geachte heer/mevrouw,

Al geruime tijd houd ik mij bezig met het leven en het werk van Louis Couperus (1863-1923), die zoals u weet nauwe banden had met Nederlands-Indië. Zo is hij in maart 1899 naar Indië gereisd voor familiebezoek. Vlak na aankomst is hij toen geïnterviewd door de Indische Revue, een weekblad onder leiding van J.H.F. van de Wall, dat vanaf januari 1899 verscheen.

Ik zou heel graag dat interview lezen, maar helaas heeft geen van de Nederlandse bibliotheken dit weekblad. Het KITLV heeft alleen een stuk van de tweede jaargang uit 1900. Daarom benader ik verenigingen van oud-Indische Nederlanders met de vraag of zij wellicht iemand kennen die in het bezit is van oude Indische tijdschriften waaronder de door mij gezochte jaargang van De Indische Revue. Ik zou het zeer op prijs stellen als u mij zoudt willen helpen.

Met vriendelijke groet,

H.T.M. van Vliet

De gegevens van de heer van Vliet zijn als volgt:

dr. H.T.M. van Vliet

Treslonglaan 47

2548 RS Den Haag

tel. (0031) (0)70-3263552

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: