Filmavond Soerabaja Surabaya

SIMPANG SOOS

Donderdag 16 oktober organiseert Stichting Arjati een filmavond in de multifunctionele ruimte van Raffy die tot filmzaal is ‘verheven’.  Op deze avond wordt de documentaire Soerabaja Surabaya getoond, waarin mevrouw Thera André in 2005 terugkeert naar Surabaya om op zoek te gaan naar wat er allemaal gebeurde in Soerabaja in het najaar in 1945.

 

 

 

Bij haar zoektocht hoort Thera André verhalen van Indonesische, Indische en Engelse zijde. Verhalen die het haar mogelijk maken het verleden een plek te geven. De documentaire Soerabaja Surabaya is een productie van Dammas Films. Voor meer informatie hierover klikt u op onderstaande foto.

 

Eén van de personen, die  in de documentaire zijn verhaal verteld,  is de heer Henk Kemper, vrijwilliger van Stichting Arjati. Reeds eerder heeft Stichting Arjati aandacht besteed aan zijn verhaal door het plaatsen van zijn ervaringen op de website. Bij hem staat maandag 15 oktober 1945, ook wel bekend als Bloedige Maandag, onuitwisbaar in zijn geheugen gegrift. De heer Henk Kemper is tijdens deze avond aanwezig om vragen van bezoekers te beantwoorden.

 

Het programma van de avond is als volgt.

19.00 uur – 19.10 uur    Welkom en korte inleiding

19.10 uur – 20.00 uur    Vertonen van de documentaire Soerabaja Surabaya

20.00 uur – 20.45 uur    Napraten in het grand café van Raffy (consumpties voor eigen rekening).

 

De filmavond is gratis toegankelijk en wordt gehouden in Raffy, Bernard de Wildestraat 400 in Breda.

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Magda Wallenburg, voorzitter Stichting Arjati (m.wallenburg@arjati.nl of tussen 18.00 uur en 20.00 uur 076 5876997)

 

De filmavond maakt deel uit van een serie lustrumactiviteiten, die Stichting Arjati in het kader van haar 5-jarig lustrum organiseert in de periode mei 2014 – mei 2015.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: