Een terugblik op Pasar Raffy 2012

Zondag 1 juli 2012 werd in Woonzorgcentrum Raffy de Pasar gehouden. Stichting Arjati werd tijdens deze pasar zichtbaar door de foto-tentoonstelling ‘Heimwee en Herinnering’ gemaakt door Will van de Corput en middels de verkoop van voornamelijk 2e handsboeken die op een of andere manier met Indisch te maken hebben.

Will van de Corput had er weer een prachtige foto-tentoonstelling van gemaakt. Samen met zijn vrouw Corrie stond hij vele mensen te woord en gaf hij gedreven uitleg over de verschillende panelen met foto’s over de periode dat Indonesië nog Indië was.

Will, druk bezig met de voorbereiding alvorens Pasar Raffy los barst.

Een vast onderdeel van de tentoonstelling betreft de Birma spoorlijn.

In een ander gedeelte van Raffy stond Ankie Cordier de Croust met haar boekenkraam. Al jaren probeert Ankie, samen met haar man Lody, door de verkoop van boeken geld bij elkaar te sprokkelen voor de organisatie van de 15 Augustus Herdenking in Breda. Dit keer werd zij ondersteund door haar kleindochter Désiree, Renée Fokke en Magda Wallenburg. Ook hier was er veel belangstelling en bleek de boekentafel naast de verkoop van boeken voor velen een klankbord voor verhalen. Zowel met ouderen als jongeren werden vele gesprekken gevoerd, waarbij sommigen hun emoties de vrije loop lieten.

Een uitgebreide reportage van ongeveer een half uur over Pasar Raffy kunt u zien op StadsRTV door te klikken op onderstaande foto.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: