Stichting Help Indischen in Indonesië

Op 23 november 2012 heeft Max Maakt Mogelijk in haar uitzending aandacht besteed aan de Stichting Help Indischen in Indonesië. Deze uitzending is op dvd gezet en te koop voor 5 euro exclusief 2,50 euro verzendkosten. Volgens de stichting komt de opbrengst ten goede aan eerder genoemde stichting. Bestuurslid Ronny Eimers is gevraagd om iets te vertellen over deze stichting. Zij stuurde ons de volgende mail.

Deze Stichting is in 2010 opgericht in Breda en in de KvK te Breda ingeschreven door dhr. en mevr. Sellier, die tijdens een vakantie in Indonesië de ellende zagen van de mensen in Surabaja, die nu tot onze doelgroep behoren.Zij hebben daarna  hier in Breda alles opgegeven om daar te gaan helpen, want het was (is) echt rampzalig, mensonwaardig en buitengewoon schrijnend om je land(stads)genoten te zien lijden, terwijl je het hier “goed” hebt.

De beelden op de DVD zijn er een duidelijke weergave van en dat is dan al beter dan eerst.Dat ik mij er in gestort heb is, omdat ik een klasgenoot zag,  van de ULO in Surabaja, sterk vermagerd en verouderd; ik las dat hij van het echtpaar Sellier toen medicijn had gekregen voor zijn hartkwaal. Toen de weldoeners enkele weken daarna kwamen kijken hoe het met hem ging, was hij overleden, omdat hij geen geld meer had om de nodige medicijnen te kopen voor zijn hartkwaal.Ik was sprakeloos en machteloos, heb gehuild, omdat ik niets kon doen; ook meneer en mevrouw Sellier ( voorzitter en penningmeester ) hebben dit heel erg gevonden, zeker toen ik zei dat het een klasgenoot van me was. Zelf kenden ze hem ook nog uit hun jeugd.Aangezien ik die stakkers niet met geld kan helpen, heb ik beloofd, dat ik elke manier zal aanpakken om te kunnen helpen, zoals flyers verspreiden, bekendheid geven van de Stichting, bedelen en bemiddelen.

En ik voeg de daad bij het woord.Het laatste heeft een goed resultaat opgeleverd getuige de DVD: ik heb 2x gemaild naar MAXMAAKTMOGELIJK. De 1ekeer kreeg ik 0 op mijn request, maar de 2ekeer had ik beet! MMM mailde mij terug en was erg geïnteresseerd; ik had gewoon hun interesse weten te wekken door mijn mail en door hen te wijzen op de site: www.helpindischeninind.comDat sloeg dermate aan, dat de Stichting van MMM een financiële injectie heeft gekregen van 30 000 euro, die in porties verstrekt wordt. Daar ben ik heel trots op en mijn kinderen/familie ook. Ook mijn oud-klasgenoten, collega’s  en kennissen vinden het prijzenswaardig. Bovendien ben ik in het begin  – alleen al voor mijn inzet – bestuurslid geworden,  dat werd mij in 2011 in Huize Raffy gevraagd, toen dhr. en mevrouw Sellier een paar maanden in Nederland waren, dus………………als de stenen van Huize Raffy kunnen spreken………………..

Dit is dan in grote lijnen de loop van mijn hulp aan de Stichting Help Indischen in Indonesië.Ik ben blij, dat het nu wat beter gaat lopen, want opstartmoeilijkheden zijn er altijd en overalals je met iets begint, maar met  gebed, Geloof, Hoop en Liefde kom je heel ver!Dank voor jullie aandacht.

Ronny

De DVD’s kunnen besteld worden via het e-mailadres van de PR-man

dhr P. Mollet: petdes1@yahoo.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: