Digitaal aan de slag met Erfgoed, videofilm gemaakt in het Indisch Museum

Op 9 maart heeft het Erfgoed Brabant een bezoek gebracht aan het Indisch Museum Breda. Er werden toen een aantal zaken besproken die belangrijk kunnen zijn voor het Indisch Museum, zoals subsidie aanvraag via het V-fonds. Maar het Erfgoed Brabant zou het ook leuk vinden om video opnames te maken in het Indisch Museum. Het doel is om inzicht te krijgen hoe erfgoed digitaal opgeslagen kan worden. Het museum zou dan als decor kunnen dienen.


Op 5 april vonden de opnames plaats. Elsemieke (Afdeling Online), Lola (Afdeling Online), Rob (Indisch Museum), Ellen (Indisch Museum) waren aanwezig. Later werd ook Renee (Indisch Museum) uitgenodigd om als bezoeker te figureren. Er werden beelden gemaakt van diverse werkzaamheden van de gastheer Rob, waaronder openen van het museum, verplaatsen en rechtzetten van objecten, foto’s archiveren enz.

Ook van Ellen werden beelden gemaakt , zoals alle administratieve werkzaamheden. Uiteindelijk werd een foto afbeelding uitgezocht, die kon dienen als digitaal materiaal om te archiveren. De foto werd uitgekozen, genummerd, in gescand en digitaal gearchiveerd. Alle handelingen werden tot in detail gefilmd. Daarnaast werd duidelijk in beeld gebracht hoe een gastvrouw of gastheer , bezoekers ontvangt in het museum. Ellen als gastvrouw en Renee als bezoeker waren uitstekende figuranten.


Ten slotte werden sfeeropnames gemaakt van de binnen en buitenkant van het museum. De muurschildering en de naam van het museum werden duidelijk in beeld gebracht. Alle opnames werden via 2 filmcamera’s opgenomen. Het was een intensieve dag. Maar aan het eind van de dag was iedereen tevreden. Zowel Lola als Elsemieke gingen met een goed
gevoel naar huis.


De film zal in mei uitgebracht worden. De film zal m.i. een mooi totaal beeld geven van het Indisch Museum Breda. Het zal op de site van het Erfgoed Brabant gepresenteerd worden en waarschijnlijk ook landelijk te zien zijn. Dit geeft natuurlijk een geweldige promotie voor Stichting Arjati en het Indisch Museum Breda. Bijgaand diverse foto’s van de opname dag.

Auteur: Rob Adolphs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: