De kracht van saamhorigheid

Dinsdag 3 september start de laatste week van de tentoonstelling ‘Zij waren toen nog zo jong’. In deze laatste week zal ook de laatste middagactiviteit op woensdag 4 september plaatsvinden met de titel De kracht van saamhorigheid.

Over de kracht van saamhorigheid zal Bert Oudenhoven, vrijwilliger van Stichting Arjati, een verhaal vertellen naar aanleiding van een foto uit de jaren ’40, waarop hijzelf met zijn familie staat.Bent u benieuwd naar dit verhaal, komt dan om 14.30 uur naar Bibliotheek Brabantpark en laat u meenemen in zijn verhaal.

Bert Oudenhoven is in 1937 in Siantar (Sumatra) in het voormalige Nederlands Indië geboren. Van maart 1942 tot maart 1946 is hij geïnterneerd geweest in een viertal Jappenkampen. Op verzoek van Stichting Arjati vertelt Bert regelmatig aan kinderen van basisscholen over de geschiedenis van Nederlands Indië. Onlangs was hij te gast op KBS Kievitsloop om de kinderen van groep 7 achtergrondinformatie te geven over de oorlog in Nederlands Indië naar aanleiding van de adoptie van het Indië-monument in de achtertuin van Raffy. Zijn ervaringen als geschiedenisleraar op de middelbare scholen, kwamen hierbij natuurlijk goed van pas.

Naast het borgen van de geschiedenis maakt Bert zich sterk voor ‘De Stichting Noord Sumatra Documentatie’. Deze stichting  is op 30 december 1986 opgericht met het doel het verzamelde originele materiaal over het leven van de burgers van Noord Sumatra (Sumatra’s Oostkust, Tapanoeli en Atjeh) tijdens de Japanse bezetting te publiceren in een serie boeken, waarin de verzamelde dagboeken (ongeveer honderd) integraal worden weergegeven samen met tekeningen, foto’s, Japanse dagorders, kampkrantjes en andere authentieke bronnen uit de interneringstijd.

Wilt u nader kennismaken met Bert Oudenhoven of met onze Stiching, dan zien we u graag op woensdagmiddag 4 september in Bibliotheek Brabantpark. Tot dan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: