De Indische Verhalentafel

De (virtuele) Indische Verhalentafel is een initiatief van Tilly van Coevorden en Guus Rozendaal onder het motto

“De voorgeschiedenis van mijn leven is de geschiedenis van mijn hart” 

Geïnspireerd door de prachtige boeken “Istori Kita” en “De Lange Reis van de Poesaka” van Simone Berger had Guus het Indische verhaal van zijn familie van vaders kant opgeschreven. Dat verhaal begint in 1920 met de uitzending van zijn grootvader met zijn gezin naar Indië om aldaar in het onderwijs te gaan werken en het eindigt in 1958 met de gedwongen repatriëring van zíjn vader en zijn gezin terug naar Nederland.

Vervolgens ontstond het plan om meer van dit soort familieverhalen te verzamelen en op één neutrale plek samen te brengen, een zogenaamde Verhalentafel, waar iedereen zijn of haar verhaal of andere informatie kwijt kan. Samen met de “verteller” hebben zij inmiddels ruim 30 verhalen geschreven en geplaatst, welke met andere op het internet gevonden verhalen zijn samengebracht in het hoofdstuk De Verhalentafel.

Interesse gewekt? Klik door naar www.de-indische-verhalentafel.nl

‘Adoptie’ door Stichting Arjati

Met het oog op de toekomst van De Indische Verhalentafel (DIV) gingen Guus en Tilly op zoek naar een plek waar zij DIV onder konden brengen, opdat de continuïteit van de website DIV geborgd zou zijn. Zo kwamen zij bij Stichting Arjati terecht en werd met elkaar tot overeenstemming gekomen, dat Stichting Arjati de website DIV zou ‘adopteren’. Zo gezegd, zo gedaan en de ‘adoptie’ werd een feit.

In wezen is er niets veranderd, echter de garantie dat de website DIV geen ééndagsvlieg is, stelt zowel de verhalenvertellers als Guus en Tilly meer dan gerust.

Contactgegevens

Opdat dit platform levend kan blijven en verder kan blijven groeien en verbeteren, nodigen wij de bezoekers van harte uit om nog meer verhalen, links, verbetersuggesties en constructieve kritiek te sturen aan

info@de-indische-verhalentafel.online