Boekpresentatie ‘Album van de Indische poëzie’

Op donderdagavond 6 februari om 20.00 uur vindt er een feestelijke presentatie plaats van het Album van de Indische poëzie. Reden voor de uitgever om het volgende persbericht uit te laten gaan.


Album van de Indische poëzie

Samengesteld door Bert Paasman en Peter van ZonneveldInclusief cd met een selectie van gedichten, voorgedragen door Willem Nijholt.
Over Indië zijn in de loop der eeuwen vele honderden gedichten geschreven. Van matrozenliedjes uit de VOC-tijd tot cabaretteksten van Diederik van Vleuten en lightverse van Drs. P, van gecanoniseerde literatuur tot kindergedichten. Alle grote Nederlandse dichters schreven over Indië: van Vondel en Bilderdijk tot Slauerhoff en Lucebert. De genres lopen uiteen van plechtige lofdichten tot smartlappen. Er zijn gedichten over de reis naar Indië, de verschillende eilanden, over het dagelijks leven, over feesten en rituelen. Er zijn geboorte-, huwelijks- en doodsteksten, er  is poëzie over de imposante natuur, over liefde en erotiek. Er zijn verzen over de politiek, over tempo doeloe-nostalgie, over onderdrukking, corruptie en concubinaat. Over oorlog en geweld, over internering en revolutie, over afscheid en repatriëring. En over wat nu nog aan Indisch erfgoed gekoesterd wordt.

Begeleidende cd

Veel teksten zijn niet alleen bedoeld om gelezen, maar vooral ook om voorgedragen of gezongen te worden. Daarom bevat deze rijk geïllustreerde uitgave een cd waarop Willem Nijholt een keur aan gedichten ten gehore brengt.

Boekpresentatie

Op donderdagavond 6 februari om 20.00 uur wordt het Album van de Indische poëzie feestelijk gepresenteerd in het Theater van ‘t Woord in de Centrale Bibliotheek Amsterdam. Wilt u hierbij aanwezig zijn? Neem dan contact op met Roxanne van den Bosch via r.vandenbosch@rubinstein.nl.

De prijs van het album bedraag 29,95 euro en is te verkrijgen vanaf februari 2014. Voor meer informatie en recensie-exemplaren van dit boek kunt u contact opnemen met:

Roxanne van den Bosch r.vandenbosch@rubinstein.nl 020-4200772

Voor het bekijken van de boektrailer, klik hier.

Uitgeverij Rubinstein

Prinseneiland 431013

LL  Amsterdam

Tel.: 00 31 20 4200 772 Fax: 00 31 20 4200 882

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: