Batik doeken gevraagd

yvonneOnlangs heeft Stichting Arjati van Yvonne Posthumus het verzoek gekregen om te helpen bij het zoeken naar batik stof. Yvonne is geen onbekende van ons en is altijd bereid om ons een helpende hand toe te steken. Nu is het onze beurt om haar te helpen in haar zoektocht naar batik doeken. Waarom ze hiernaar op zoek is leest u hieronder.

 

Hallo beste  lezer, 

Ik ben Yvonne Posthumus, ik ben deelnemer van het Raffykoor, vanaf het moment dat mijn moeder in Raffy heeft gewoond.

Op 27 en 28 mei aanstaande vindt er in Geertruidenberg een Kunstroute plaats, waar ik aan mee doe. Hier laat ik zien aan de hand van foto’s en boeken hoe het batikken tot stand komt.

Het maken van een batik is een zeer zorgvuldig werk en het duurt soms weken of maanden voordat een batik af is.

In oktober 2009, heeft de UNESCO de Indonesische batik geplaatst op de lijst van Immaterieel Cultureel Erfgoed van de Mensheid.

Het is belangrijk dat deze prachtige stoffen je blijven verbazen ,verwonderen en inspireren.

Sinds kort maak ik van batikdoeken tassen en kleine portemonees. omdat ik geen batik kleding/sarong draag, zoals mijn voorouders dat deden. maar een deel van deze prachtige kunst wil doorgeven.

Ik heb een vraag aan U.

Heeft U gebruikte of niet gebruikte sarongs /batiklappen, die U weg wilt doen?  Dan zou ik die graag van U willen overnemen.

Kunt U mij helpen?

Yvonne Posthumus

Op woensdagavond 8 maart a.s.  ben ik aanwezig  bij het Raffykoor. We repeteren om de 14 dagen in de grote huiskamer van Raffy, Bernard de Wildestraat 400 in Breda.

U kunt mij ook bellen op nummer:

076-5810498

tas van batikstof

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: