Banka tin

fruitschaal-banka-tinOnlangs ontvingen wij een mail van de heer Korstjens met het verzoek hem te helpen bij het vinden van informatie over Banka tin. Wij voldoen graag aan zijn verzoek en plaatsen zijn mail hieronder.

 

 

 

 

Voor een cultuurhistorisch onderzoek ben ik op zoek naar informatie over Banka Tin. Dan bedoel ik NIET de mijn-industrie, maar ik ben op zoek naar informatie over de vele tientallen grote en kleine werkplaatsen/fabrieken die op Banka siervoorwerpen van maakten. Denk daarbij aan dozen, dienbladen, bekers, theepotten, borden e.d. Tot op heden heb ik daar nog geen enkele publicatie over gevonden.

Tientallen mails naar diverse instanties en personen op Banka hebben ook geen resultaat gehad. Er moet toch wel ergens iemand zijn die nog informatie heeft? Wie kan mij helpen?
 Aart Korstjens
Vlaggeschip 31
4902 CN  Oosterhout
www.tin.aartkorstjens.nl 

 

Uw reactie kunt u onderaan dit bericht aan ons doorgeven, dan zorgen wij dat het op de juiste bestemming komt. U kunt echter ook rechtstreeks naar de heer Korstjens mailen. Zijn e-mailadres is info@aartkorstjens.nl

6 reacties op “Banka tin

 1. 8 maart 2011 om 22:56

  Beste Aart,
  hoewel ik je geen informatie kan geven over banka tin heb ik wel een artikel van Bankatinwerk in huis, een vaasje. Als je geinteresseerd zou zijn kan ik daar wel foto’s van maken, of desnoods in persoon naar laten kijken.
  Ik hoor van je als je dit zou willen.
  Met vriendelijke groet,
  Marcel.

 2. PScholten
  12 juni 2011 om 11:11

  Beste Aart
  Informatie heb ik niet over banka tin, ook ik heb laten we zeggen een potje en en pot anders kan ik het niet benomen naar het vehaal van mijn schoonfamilie gaat het om een melkbus en een tabaks potje bij het tabakspotje staat onder op de bodem banka als je intresse heb wil ik wel foto’s maken en opsturen of desnoods persoonlijk komt kijken.
  Wij horen wel als je dit wild doen.
  Met vriendelijke groet PScholten

 3. PScholten
  12 juni 2011 om 11:12

  verkeerd email adres dit is het goede

 4. 20 maart 2012 om 17:40

  Hallo Aart,

  las jouw inforatie over Banka tin.
  Ik ben geboren in 1947 en heb veel tinnen voorwerpen uit Banka, van dat zachte tin. (geboorteplaats Pankalpinang)overal staat het stempel van Banka onder.
  Mijn ouders zouden meer geweten hebben over de plaatsen waar tinnen voorwerpen gemaakt werden. helaas zijn zij al overleden.
  maar er zijn nog twee collega’s van mijn vader in leven, die ook op Bankagewoond hebben na de oorlog en die er misschien nog wat over weten.
  ben je daarin nog geinteresserd?
  ik ga volgend jaar naar Banka toe.
  vriendelijkegroet

  hetty van wolde

 5. Elly
  23 april 2012 om 13:53

  Beste Aart,

  Kan je ook niet helpen, maar ik heb een tinnen bolvaasje, daaronder staan in een cirkel: PALIE & Co, BANKA, PANKAL PINANG NO 227.
  Ik denk zelf dat dit misschien een voorbeeld geweest is, vanwege dat nummer. Maar dit verzin ik maar hoor.
  Nu heb je in ieder geval een bedrijfsnaam. Zou het nuttig zijn om eens in het Nationaal Archief te gaan zoeken? Of ze van tevoren een email te sturen of ze informatie over Banka in die periode hebben, mensen die daar vanuit Nederland naartoe gegaan zijn? Zo nee, of zij weten waar je dan eventueel verder kan zoeken?
  Succes er mee.

  Elly

 6. t hofstede
  9 juni 2012 om 14:36

  beste aart.

  kijk eens op wikipedia daar kan je alles vinden over dit onderwerp.
  Orgineel komt dit uit indonesia.

  Met vriendelijke groet Teuni.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: