Arigato opgenomen in lespakket voor middelbaar onderwijs

Stichting Arjati deelt graag de blijdschap van Sandra Beerends dat naar aanleiding van haar korte film Arigato een lespakket is ontwikkeld voor middelbare scholen met als onderwerp ‘De Japanse bezetting in Nederlands Indië gedurende de Tweede Wereldoorlog’. Zij – en ook Stichting Arjati – hoopt dat middelbare scholen hiervan  gebruik gaan maken, zodat dit deel van de geschiedenis bij de huidige generatie middelbare scholieren onder de aandacht komt. Om onderwijsinstellingen te stimuleren hiervan gebruik te maken  is deze gratis te downloaden via de site ‘Movies that matter’. De daarbij behorende film kan door docenten tevens gratis aangevraagd worden. Voor meer informatie klik hier.

‘Movies that matter’ heeft een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van het lesmateriaal. Zij heeft het initiatief genomen om de film ‘Arigato’ als basis te nemen voor een lespakket over de Japanse bezetting in Nederlands Indië en in samenwerking met het Indisch Herinneringscentrum is men uiteindelijk tot dit bijzondere resultaat gekomen. De verschillende vormen waarin het lesmateriaal gegeven kan worden, maakt het lespakket geschikt voor alle middelbaren scholen; van vmbo tot vwo. Met name bij de vakken geschiedenis, maatschappijleer, levensbeschouwing en filosofie kan dit lesmateriaal voor een duidelijke meerwaarde van de lessen zorgen. De ervaring die Stichting Arjati zelf met jongeren heeft opgedaan bij het vertonen van de film kunnen daarvan getuigen.

Voor meer informatie over Sandra Beerends verwijzen wij u graag naar het interview ‘Bruggen slaan met Arigato’ van Kirsten Vos van Indisch 3.0., waarin zij met Sandra de achtergrond van deze film bespreekt. Aan dit mooie interview heeft Stichting Arjati niets toe te voegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: