G’lijk weleer, mijn lieve schat

amber afstudeer expositie 2015Op 14 oktober wordt door de jury de winnaar van de 18de editie van het Steenbergen Stipendium bekend gemaakt, dé toonaangevende prijs voor jong fotografietalent in Nederland. Vijf afstudeerprojecten van studenten aan kunstacademies heeft de jury van het Steenbergen
Stipendium 2015 genomineerd. En Amber Toorop is één van deze genomineerden met haar foto expositie ‘G’lijk weleer, mijn lieve schat’ – thuis in het hart. En daar mag ze heel trots op zijn. Gefeliciteerd Amber!

Stichting Arjati heeft Amber leren kennen tijdens haar zoektocht naar haar eigen culturele wortels. Deze zoektocht omschrijft ze als volgt.

In Nederland wonen vier generaties Indo’s, die gekenmerkt worden door een sterke eigen identiteit. De eerste verlangt sinds haar migratie naar het moederland en de vierde heeft nog een rijke geschiedenis te formuleren. Als groep voelt men een sterke verbondenheid, maar wanneer naar hun culturele wortels wordt gevraagd lijkt het moeilijk om Nederlands-Indië te herinneren. Ik kom uit de derde generatie en startte mijn eigen zoektocht naar het land dat ons bindt, maar waarheen niet meer wedergekeerd kan worden.

Benieuwd of Amber door de jury gekozen wordt tot het fotografietalent van Nederland kom dan op zondag 14 oktober naar de uitreiking van deze prijs in het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam.

Naast de juryprijs is er ook een publieksprijs. Ook deze prijs wordt op 14 oktober bekend gemaakt. Om de publieksprijs te ontvangen, kan het publiek  tot 12 oktober op zaal en online stemmen op zijn of haar favoriete werk. Online stemmen kan via deze link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: