Activiteiten rondom herdenking 15 augustus

onderdeel van de tentoonstelling vergeten oorlogMet de tentoonstelling Vergeten Oorlog wordt aandacht gevraagd voor de capitulatie van Japan, die 65 jaar geleden plaatsvond. Dit was echter niet het einde van alle ellende. De tentoonstelling is van 3 t/m 28 augustus te zien in de Centrale Bibliotheek, Molenstraat 6 in Breda.Organisatoren zijn Stadsarchief Breda en Stichting Arjati.Op de tentoonstelling zijn tevens acht gefilmde interviews te zien met Indische en Molukse repatrianten, in opdracht van het Stadsarchief gemaakt door dr. C. Wouters.

Deze interviews maken deel uit van het oral history project van het Stadsarchief Breda.
Doel is om met persoonlijke ervaringen van direct betrokkenen het beeld van de historische werkelijkheid verder in te kleuren. Er komen mensen aan het woord die zich vanuit Nederlands-Indië in Breda hebben gevestigd. Zij vertellen wat ze destijds hebben meegemaakt en hoe het hen daarna is vergaan.
Al eerder zijn voor dit project Bredase dienstplichtigen geïnterviewd die na de oorlog naar Nederlands-Indië moesten. Alle interviews zijn na de officiële presentatie in de Centrale Bibliotheek terug te vinden op www.stadsarchief.breda.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: