Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Vrijheidsmaaltijd

5 mei 2020 @ 12:30 - 14:00

Euro 5,00

Het jubileumjaar 75 jaar vrijheid is op 31 augustus 2019 officieel van start gegaan in Terneuzen. De start van herdenkingen, vieringen en vele activiteiten die allemaal in het teken staan van vrijheid. Het einde van de 2e Wereldoorlog op 15 Augustus 1945 in Nederlands Indië bracht echter niet de vrijheid en de vrede waar men naar verlangde. Op 17 augustus 1945, twee dagen na de Japanse overgave, riep Soekarno de onafhankelijke staat Indonesië uit. Een bloedige strijd barstte los, waarbij Nederland en Indonesië tegenover elkaar kwamen te staan. Op 27 december 1949 werd door Nederland de onafhankelijkheid van Indonesië geaccepteerd en volgde de soevereiniteitsoverdracht.

Bij de diverse activiteiten die in het land georganiseerd worden, ligt de focus op bevrijding en vrijheid. Ook Stichting Arjati doet hier graag aan mee, echter zal naast aandacht voor bevrijding gerelateerd aan vrijheid ook aandacht schenken aan de bevrijding in Nederlands Indië, die eigenlijk geen bevrijding was.

 

U kunt samen met ons hierover van gedachten door aan te schuiven bij de vrijheidsmaaltijd in Breda, die stichting Arjati organiseert bij het Indisch Museum. Om de vrijheidsmaaltijd laagdrempelig toegankelijk te laten zijn, hebben we de kosten laag gehouden. Voor 5 euro per persoon krijgt u een warme Indische maaltijd aangeboden. Aanmelden kan via info@arjati.nl Na aanmelding ontvangt u meer informatie.

Gegevens

Datum:
5 mei 2020
Tijd:
12:30 - 14:00
Kosten:
Euro 5,00
Evenement Categorieën:
, ,
Site:
https://www.arjati.nl

Organisatoren

Stichting Arjati
Comité 4 en 5 mei

Locatie

Indisch Museum Breda
J. Poelaertstraat 1
Breda, Noord Brabant Nederland
+ Google Maps
Site:
www.arjati.nl