Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Maand van de Geschiedenis: Expositie Nieuw-Guinea

1 oktober 2022 - 27 oktober 2022

Gratis

Van 1 oktober tot en met 27 oktober is de Expositie Nieuw-Guinea te bezichtigen in de bibliotheek van de Nieuwe Veste Breda. De expositie werd tijdens de Open Monumenten Dagen gehouden in Huis ten Donck en is in het kader van de Maand van de Geschiedenis verhuisd naar de bibliotheek van de Nieuwe Veste.

De Expositie Nieuw-Guinea bestaat uit een fotogalerij van 30 foto’s afgedrukt op posters en bevestigd op 11 panelen. Deze foto’s geven duidelijke weer hoe de (Indische) Nederlanders toentertijd geleefd hebben. De foto’s zijn afkomstig van de heer Frans Peereland, die als driejarige jongen in 1938 naar Nieuw-Guinea ging en van mevrouw Ankie Cordier de Croust-Beiten, die vanaf 1950 in Nieuw-Guinea verbleef. Beide families zijn in de zestiger jaren noodgedwongen naar Nederland verhuisd.

Naast foto’s bevat de expositie objecten en artefacten afkomstig uit het Indisch Museum in Breda en uit privé collecties van verschillende particulieren. Alle objecten en artefacten vinden hun oorsprong in Nieuw-Guinea.

De Expositie Nieuw Guinea is van 1 oktober tot en met 31 oktober vrij toegankelijk gedurende openingstijden van de bibliotheek van de Nieuwe Veste te bezichtigen. Meer informatie hierover of over onze andere activiteiten vindt u op onze website www.arjati.nl of door een bezoekje te brengen aan ons Indisch Museum, Joseph Poelaertstraat 1 in Breda. Openingstijden Indisch Museum dinsdag tot en met vrijdag van 13.00 uur – 15.30 uur.

 

De Expositie Nieuw-Guinea maakt onderdeel van het programma Indische Verhalen Breda

 

Gegevens

Begin:
1 oktober 2022
Einde:
27 oktober 2022
Kosten:
Gratis
Evenement Categorieën:
, , ,
Evenement Tags:
, , ,
Site:
https://www.bibliotheekbreda.nl/iguana/www.main.cls?surl=IndischeVerhalen

Organisatoren

Stichting Arjati
Indische Verhalen Breda
Nieuwe Veste Bibliotheek

Locatie

Bibliotheek Centrum Breda
Molenstraat 6
Breda,
+ Google Maps
Site:
https://www.bibliotheekbreda.nl/