5-jarig Openbaar Lustrumactiviteit Arjati

poster satebakwedstrijdZaterdag 5 juli vindt de eerste openbare activiteit plaats in het kader van het 5-jarig lustrum van Stichting Arjati. In mei zijn we hier al uitgebreid op in gegaan, maar nu presenteren wij u het programma van deze dag met activiteiten, die gelinkt zijn aan ‘eten’.

De middag wordt om 14.00 uur geopend door Ernst Breuer, bestuurslid van Stichting Arjati. Hij zal u allen hartelijk welkom heten. Daarna zullen de gehele middag verschillende activiteiten door elkaar heen lopen.

Zo kunt u om 14.15 uur een lezing bijwonen van Rick van den Broeke die u aan de hand van foto’s en film vertelt over de VOC, de Banda eilanden en het handelsmonopolie in nootmuskaat. Op een boeiende manier weet Rick van den Broeke uw aandacht vast te houden en beantwoordt hij al uw brandende vragen. Meer over Rick van den Broeke kunt u lezen op zijn website.

Of misschien wilt u liever weten waar sambal eigenlijk van is gemaakt. Dan kunt u nu uw kans grijpen. Twee sambal kenners laten zien hoe u op een traditionele manier verschillende sambals kunt maken. De workshop sambal maken kunt u volgen van 14.30 uur – 15.00 uur of van 16.00 uur – 16.30 uur.

Buiten is inmiddels de strijd losgebarsten tussen de saté bakkers. Wie van deze saté bakkers gaat met de titel beste saté bakker 2014 naar huis, waarvan we de uitslag om 17.00 uur zullen horen.

En tussen alle bedrijven door worden we getrakteerd op muziek van Weplay. Weplay is een gezellige en gemêleerde band waarvan de leden afkomstig zijn uit alle windstreken van Breda en omgeving. Iedere zaterdag staat deze gezellige groep mensen vroeg op om om 09:00 uur hun gezamenlijke hobby uit te oefenen namelijk, muziek maken. De diversiteit van de groep komt naar voren in hun repertoire. Zo spelen zij nummers van onder andere Amy Winehouse, The Pointer Sisters, Seal, Linda Ronstadt enz. Voor deze middag hebben zij op hun bestaande repertoire wat andere nummers ingestudeerd.  Waar Weplay ook komt, ze maken er altijd met zijn allen een feestje van zowel op, als naast het podium.

En alsof dat nog niet genoeg is, is er een 2e hands boeken kraam vol met boeken over Indië, Indonesië en/of de Molukken. Wie weet ligt er iets tussen, waar u al lang naar op zoek bent.

Verder zullen de toko voor de lekkere trek tot 17.00 uur en de bar om onze dorst te lessen tot 18.00 uur geopend zijn.

De toegang is gratis.

Locatie:

Woonzorgcentrum Raffy

Bernard de Wildestraat 400

Breda

Meer informatie:

e.breuer@arjati.nl of m.wallenburg@arjati.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: